A Két Cica Konyhája

A nagyi borsólevese

2014.6.30. 08:59
A nagyi borsólevese

borsóleves5.jpg

 

 

Újdonságok mindig lesznek, de nem árt feleleveníteni néhány receptet, ami nélkül nem élet az élet.

 

 

 Ilyen például ez a kora nyári, kerti borsóleves: annyiféle zöldfűszerrel, mindenféle technikákkal pürésítve esszük a borsót, hogy szinte feledésbe merült. Pedig kevés jobb dolog van a frissen szedett, fejtett borsónál, a kertből felhúzkodott zsenge zöldségekkel, csipetkével. Szerintem igenis vissza kell térni időnként ezekhez az "alapízekhez" ahhoz, hogy értékelni tudjuk az új, vagy legalábbis a mi kultúránktól távol álló megoldásokat. Olyan ez a leves, mint a tánciskolában a kályha...

 

Íme, a borsóleves menta, bazsalikom, fokhagyma, tej, tejszín, kókusztej és minden egyéb nélkül, amivel manapság divat elkészíteni. Van benne ellenben annyi frissen fejtett, zsenge borsó, édes, fiatal sárgarépa és petrezselyemgyökér, csipetke és petrezselyem, hogy megáll benne a kanál. Tulajdonképpen egy tányérnyi nyári konyhakert!

HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography

 Ezek után a nagyinál általában valami jó kis nyári rétes, vagy gyümölcsös lepény következett: én ezt a meggyes-mákos batyut ajánlom most. Egy 250 grammos, boltban kapható leveles tésztából 6 darab lesz - az előkészítéssel és a sodó megfőzésével együtt fél óra alatt elkészül.

Recept ITT.

 

 batyu7.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr456454915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása