A Két Cica Konyhája

Libavacsora egy óra alatt - 2.

2014.11.16. 18:38
Libavacsora egy óra alatt - 2.

 2H0_8210.jpg

 

 

 

A tökéletes párolt káposzta receptje

 

 

 

Akármilyen jól sikerül a liba, akármilyen fantáziadús, és ízletes a köret, a párolt káposzta egyszerűen jár hozzá. Hogy ne legyen unalmas, most sütőben készült, céklával rétegezve, és balzsamecetben párolva. Remekül illett a libasülthöz és a csilis-narancsos batátakrémhez.

 

A RECEPT ÉS VIDEO ITT TALÁLHATÓ!

 

 

 2H0_8176.jpg

 

 

Azért is érdemes egy kicsit "túlkomplikálni", mert így a vegetáriánusok számára is komplett vacsorát ad ki a körettel - ez esetben egy kis pirított mogyorót ajánlanék hozzá.

 

 

 2H0_8213.jpg

 

 

Rakott vöröskáposzta balzsamecetes sült céklával

 

 

Hozzávalók (6 adag):

 

 

1 kisebb fej vöröskáposzta szeletelve

1 fej lilahagyma

1 kávéskanál köménymag

2 evőkanál barna cukor

300 g cékla, lehetőleg kisméretű, falkarikázva

3 gerezd megtört fokhagyma

1 marék apróra vágott friss kakukkfű

só és frissen őrölt fekete bors

10 evőkanál balzsamecet

6 evőkanál olívaolaj

 

 

  1.        A felszeletelt hagymát az olajon, egy serpenyőben megpároljuk.
  2.        Közben hozzáadjuk a köménymagot, és megpirítjuk. Beleöntjük a cukrot, és az olajban hagyjuk karamellizálódni.
  3.        Beletesszük a káposztát és átkeverjük.
  4.        Levesszük a tűzről, és egy közepes méretű tepsibe vagy sütőtálba rendezzük.
  5.        A céklákat megmossuk, felkarikázzuk, és a káposzta tetejére szórjuk.
  6.        Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet.
  7.        Meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, majd lefedjük a tálat.
  8.        200 fokos sütőben, 30 perc alatt puhára pároljuk. Frissen, a libasült mellé tálaljuk, de körettel kiegészítve húsmentes főétel is lehet.

 

 

 

 

 

 

Az elkészítés menete videóval:

 

 

 

 

 

Hozzávalók: TESCO

 

 

 2H0_8069_1.jpg

 

 

Helyszín: MIELE Főzőiskola

 

 

 2H0_8235.jpg

 

 

További libás receptek:

 

LILA LIBA

SZERENCSELIBA

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr606905943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása