A Két Cica Konyhája

Vasárnapi meggyes pite

Vasárnapi meggyes pite

pite_3.jpg

 

Tegnap pihenőnapom volt: bár nálam rendeztünk családi ebédet, a tesómék hoztak pácolt húsokat, salátát, köretet, meg egy tökéletes meggyes pitét. A kertemben sütögettünk, eszegettünk, aztán elmentünk sétálni a szomszéd hegyre, és óriási vadvirág csokrokat szedtünk.

Ma megosztottam az Instagramon és a FB-on is a pite fényképét, amire azonnal voltak érdeklődők - a receptet illetően, természetesen, a süti még tegnap elfogyott. A húgom ezúttal kókuszzsírral készítette a tésztát,amitől hihetetlenül könnyű és ropogós lett. Joyce Maynard almás pitéje jutott eszembe róla, amit tavaly ősszel, budapesti tartózkodása alkalmával sütöttünk vele (bejegyzés és recept itt található).

Elkértem a receptet, íme a meggyes pite, Tinka módra:

Hozzávalók

 

250 g finomliszt

80 g cukor

125 g kókuszzsír

1 cs vaníliás cukor

egy kiskanál sütőpor

egy csipet só

egy nagy evőkanál tejföl

200 g friss, magozatlan meggy

egy tojás sárgája a tetejéhez

 

pite_1.jpg

 

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd két darabra szedjük, golyókat formázunk belőle, és kinyújtjuk. Az egyik tésztalapot belesimítjuk a pitesütő tálba, és beleszórjuk a friss gyümölcsöt, magozás nélkül - ez azért fontos, mert nem enged annyi levet, és szépen egyben maradnak a meggy szemek.

Befedjük a másik tésztalappal, majd megkenjük a tojássárgájával és megszurkáljuk.

180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

 

Ha fogyaszthatóra hűlt, szép kényelmesen, kávé kíséretében megesszük, lepihenjük a kertben, aztán lesétáljuk a hegyen, vacsora helyett pedig gyönyörködünk az általunk kötött vadvirágcsokrokban. Mutatom:

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr577565630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása