A Két Cica Konyhája

Hot cross bun - az angol húsvéti zsemle

2016.3.26. 08:55
Hot cross bun - az angol húsvéti zsemle

2h0_3043.jpgA hagyományos fonott kalács mellett az idén kipróbáltam az angol húsvéti zsemlét is: hétfőn piknikre készülünk, és ez praktikusabb, mivel nem kell szeletelni. Az angolszász országokban készítik az édes változatát is, ami annyiban különbözik ettől, hogy mazsolát, apróra vágott aszalt vagy kandírozott gyümölcsöket kevernek a tésztába. A kelesztési és sütési ideje is rövidebb a kalácsénál, és a tésztája rendkívül finom. Azoknak, akik kicsúsztak az időből a készülődést illetően (jelen!), különösen ajánlom!

HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography

 

 

2h0_3038.jpg

2h0_3039.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr398527124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása