A Két Cica Konyhája

Horaitiki saláta - kicsit másképp

2016.7.21. 13:18
Horaitiki saláta - kicsit másképp

 2h0_5170.jpg

Kedvenc nyári salátánkhoz leggyakrabban sült krumplit kínálnak, de gyakran fogyasztjuk pirítóssal, vagy grillezett húsok köreteként is. Mivel az elmúlt két évben nagyrészt a lassan felszívódó szénhidrátok, például a hüvelyesek felhasználási körének kiszélesítésével foglalkozom (nemrég jelent meg az ezzel foglalkozó receptkönyvem, Magok a konyhában címmel), egy hirtelen ötlettől vezérelve készült ez a klasszikus görög saláta jó ízű, krémes fehér babbal kiegészítve. Így teljes értékű fogás, zsiradékban sült krumpli, hús vagy lisztféleség nélkül - talán egy pohár fehér bor hiányzik hozzá...

 

Hozzávalók (4 adag előétel):

1 közepes kígyóuborka

1 fej lilahagyma

200 g koktélparadicsom (én pirosat és sárgát vegyesen használtam)

1 nagyobb zöldpaprika

20 db fekete Kalamata olajbogyó

200 g feta sajt

200 g nagy szemű fehérbab megfőzve

só, szárított oregano

1 evőkanál apróra vágott friss oregano

3 evőkanál extra szűz görög olívaolaj

őrölt fekete bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

 

A kígyóuborkát, a paprikát és a paradicsomokat megmossuk. A lilahagymát, a paprikát és az uborkát apró kockákra, a koktélparadicsomokat félbevágjuk, a sajtot szintén feldaraboljuk.

A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, megsózzuk, megszórjuk egy kevés (max. ½ kávéskanál) szárított oreganóval, meglocsoljuk az olívaolajjal, és a friss oraganót is belekeverjük.

Fogyasztás előtt tegyük a hűtőbe fél órára: a fenti adag 4 előétel, vagy 2 adag könnyű vacsora mennyiségét adja.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr948905140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása