A Két Cica Konyhája

A legjobb dolog, ami sárgarépával történhet

2017.5.16. 06:00
A legjobb dolog, ami sárgarépával történhet

20170508_143007.jpg

A zsenge tavaszi sárgarépa nyersen is tökéletes, de így legfeljebb rágcsálnivalónak vagy mártogatóshoz jó. Ha az asztalra kerül, érdemes kipróbálni ezt a receptet: kiváló köret húsokhoz, de friss salátával feldobva jó kis könnyű ebéd lehet.

Hozzávalók (4 adag):

400 g fiatal sárgarépa

4 evőkanál olívaolaj

1 gerezd fokhagyma

50 g reszelt parmezán

100 g tejszín

1-1 evőkanál apróra vágott snidling, bazsalikom, petrezselyem

1/2 kávéskanál só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A sárgarépákat karikára vágjuk, és kb. 10 percig pároljuk (nem kell puhának lennie, csak kellemesen harapható állagúnak - én ezt a Russell Hobbs párolóedényt használtam).

2. Az olívaolajon enyhén megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd beleöntjük a tejszínt, rászórjuk a parmezánt, elkeverjük, és egy-két percig együtt főzzük.

3. Akkor beletesszük a sót, a borsot, és a tűzről lehúzva a zöldfűszereket is. 

4. Hozzákeverjük a párolt répát, és frissen fogyasztjuk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr512497671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása