A Két Cica Konyhája

Gong Bao tofu

2018.1.18. 07:00
Gong Bao tofu

20180117_132510_2.jpg

Tegnap hosszan értekeztem bevásárlási szokásaimról, így a hozzávalók beszerzésére nem térek ki külön. Akik ismerik a munkásságomat, tudják, hogy különösen szeretek foglalkozni a hüvelyes növényekkel - lencsékkel, babokkal, köztük a szójával is. Nemcsak mint alapanyag érdekel – én kifejezetten szeretem. Nem vagyok profi az ázsiai ételek terén, de a kedvenceimet jól el tudom készíteni – például a Gong Bao csirkét, és vegetáriánus kistestvérét, melynek receptjét itt olvashatjátok (azt meg sem említem, hogy a földimogyoró is egy babféle valójában…). Maga a fogás laktóz- és gluténmentes, de a szójaszósz összetételére mindenképpen oda kell figyelni: minimális mértékben lisztet és cukrot is tartalmazhat. A cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciásoknak a rizs szénhidráttartalmát kell belekalkulálniuk a napi fogyasztásba.

Az elkészítési időt nem írtam el: tényleg gyorsabb, mint a házhozszállítás!

 

Elkészítési idő: 25 perc + 10 perc pácolás

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (2 adag): 

 

180 g natúr, lágy tofu

2 evőkanál fehérbor

4 evőkanál Asia szójaszósz

2 evőkanál szezámolaj

2 teáskanál kukoricakeményítő, 2 evőkanál vízben feloldva

1 kávéskanál chili paszta

1 teáskanál Castello fehérbor ecet

2 teáskanál barna cukor

2 szál zöld hagyma, felaprítva

1 teáskanál apróra vágott fokhagyma

50 g földimogyoró

100 g Bio Natur Aktiv rizs

 

Elkészítés:

 

A páchoz keverjünk össze 1 evőkanál bort, 2 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál olajat és 1 evőkanál vízben oldott kukoricakeményítőt.

A tofut vágjuk kockákra, tegyük egy tálba, és keverjük hozzá a pácot, majd rakjuk a hűtőbe 10 percre.

Egy másik tálban keverjük össze a megmaradt 1 evőkanál bort, 2 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál olajat, 1 evőkanál kukoricakeményítő / víz keveréket, a chili pasztát, az ecetet és cukrot.

Adjuk hozzá a felkarikázott zöldhagymát, a felaprított fokhagymát, és a mogyorót.

Vegyük ki a tofut a hűtőből, borítsuk egy nagy serpenyőbe, és rázogatva süssük át a tofukockákat.

Akkor adjuk hozzá a hagymás mártást, és lassú tűzön, kevergetve addig pirítsuk, míg a szósz besűrűsödik, és a tofu aranybarnás színt kap.

Párolt rizzsel, frissen fogyasszuk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr10013583807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása