Emlékszik még valaki a szocializmus végnapjainak slágertermékére, az enyhén túlárazott, mélyhűtött parasztreggelire? Nemrég eszembe jutott, és azonmód "újragondoltam", mivel az eredetiben nem kolbász, hanem néhány zsíros szalonnakocka volt, emellett leginkább hagymából és krumpliból állt. Az új megoldás a debreceni mellett tartalmaz hagymát, krumplit, gombát, paprikát és paradicsomot is. Ezt is tojással kell kisütni, de ez a tepsis verzió nemcsak esztétikusabb, egyszerűbb és finomabb is.
Hozzávalók – 6 adag:
6 darab debreceni kolbász
4 közepes krumpli
2 fej vöröshagyma
1 teáskanál só
1 kávéskanél őrölt kömény
100 g gomba
2-2 sárga és piros paprika
100 g koktélparadicsom
4 szál újhagyma
Elősütés lefedve: 200 C fok, 15 perc
8 tojás ½ dl tejjel felverve, ráönteni
Sütés: 160 C fok, 25 perc
Az elkészítés menetét lásd a videóban!