Infusio vertikális borkóstoló és borvacsora
Pannonhalmi borvacsora – Az Infusio a középpontban
Ilyen még nem volt! 2025. február 8-án a Pannonhalmi Pincészet a Rosinantéban mutatkozik be.
Lépjen be a pannonhalmi borászat varázslatos világába, ahol a Pannonhalmi Infusio, a pincészet egyik csúcsbora áll a középpontban! Ez az exkluzív vertikális kóstoló lehetőséget ad arra, hogy három különböző évjáratot hasonlítsunk össze, és felfedezzük a bor egyedi karakterét, amely minden évben egy új történetet mesél el.
Az Infusio különleges harmóniája a pannonhalmi borászat legkiemelkedőbb munkája, a helyi terroir és a szakértelem találkozása. Évjáratról évjáratra egyre gazdagabbá és komplexebbé válik, miközben megőrzi az eredeti eleganciáját. Az est során nemcsak a borok, hanem az ízek és élmények egyedülálló harmóniáját is átélhetjük.
A vacsora menüjét két kiváló szakember álmodta meg: Ódor Gergely, a Rosinante séfje, valamint Illés Tamás, a Pannonhalmi Pincészet kereskedelmi igazgatója. Az ő közös munkájuk eredményeként egy olyan ételsor kerül az asztalra, amely tökéletesen illeszkedik a borok karakteréhez, kiemelve azok legszebb vonásait.
Csatlakozzon a felejthetetlen estéhez, ahol a bor, a gasztronómia és a társaság tökéletes harmóniában találkozik!
A 2025. február 8-án 19:00-kor kezdődő vacsora menü és bor sora:
Juhtúrós pogácsa, tápióka chips, lime-os kecskesajtkrém, füstölt fürjtojás
Pannonhalmi St. Martinus 2024
Yuzu, pácolt pisztráng, színes retkek, kaviáros pisztráng krém
Pannonhalmi Rajnai Rizling 2023
Hízott kacsamájas ravioli, mascarponés sütőtök juice
Pannonhalmi Hemina Fehér 2023
Őzgerinc, csícsóka gratin, pácolt zeller, vargánya és krémes zeller, szarvasgombás aioli, vajas jus
Pannonhalmi Infusio 2022
Sajtválogatás
Pannonhalmi Infusio 2020-2021-2022
Petit four: Balzsamecetes körte, égetett tészta, citromfű, angol krém