A Két Cica Konyhája

A világ legjobb creme brulée-je

A világ legjobb creme brulée-je

Legalábbis azok közül, amiket módomban állt megkóstolni. Maga az összeállítás a véletlen szüleménye: amikor kipróbáltam ezt a receptet, figyelmetlenül olyan csokit vettem, amiben kakaóbab darabkák voltak. Magamnak sem volt kedvem bevallani ezt a tévedést, ezért gyors ideológiát gyártottam hozzá: én egy erotikus, mi több, szuperszexi creme brulée elkészítésére készülök, ami nemcsak afrodiziákumot (kakaóbab), hanem testet-lelket áthevítő csilit is tartalmaz. Aki nem hiszi, kérdezze Joanne Harrist vagy Juliette Binoche-t – a Csokoládé óta minden művelt nő tudhatja, hogy ez így van!

 
Csokoládés creme brulée csilivel és kakaóbab darabkákkal
 
Egy lábosban felmelegítjük a tejszínt, hozzáadjuk a darabokra tört csokoládét és összefőzzük. Egy tálban a tojássárgájával összekeverjük, míg homogén krémet kapunk. Hozzáadjuk a csilit, majd 5 db tűzálló tálkába öntjük. Ezeket peremes tepsibe helyezzük, és forró vizet öntünk alá. Betesszük az előmelegített sütőbe (170 fok) és szilárdulásig sütjük (kb. 30 perc). A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Ezt követően a krém tetejére kristálycukrot szórunk és a sütő legfelső részében, grillrácson addig sütjük, míg a cukor karamellizálódik (az ügyesek és felszereltek használhatnak háztartási hegesztőpisztolyt – nekem nincs ilyenem és nem is vagyok ügyes). Kihűtjük, és ízlés szerint díszítjük. Van, aki tejszínhabbal is képes megszentségteleníteni ezt a csodát – de nem az én asztalomnál!
 
Hozzávalók: 20 dkg fekete csokoládé kakaóbab darabkákkal (legalább 70 %-os), 5 dl tejszín, 4 tojássárgája, csilipor ízlés szerint, kristálycukor;
 
ITAL: Janus (Villány) Cabernet Franc 2008
(a csokidominancia miatt feketegyümölcsös és fahordóból eredő pörkölt ízekben gazdag, testes, kakaós-kávés, vaníliás aromájú, tanninosabb vörösbor)
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr382366268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása