A Két Cica Konyhája

Rumos-krémes diótorta

2010.12.10. 07:30
Rumos-krémes diótorta
Mégpedig ünnepi csipkedíszben! No, nem fekete selyemcsipkében, a végzet tortájának álcázva: mellőzve minden budoárhangulatot, Dorka etnikus hangulatot árasztó, kék-piros díszítéssel ékesítette fel, megadva ezzel a karácsonyi teríték alaphangulatát.
A szerény, ízléses külső pikáns tartalmat rejt: egy habcsók könnyűségű diótortát, rumos-diós krémmel, amely valóban méltó dísze lehet az ünnepi asztalnak.
 

 
Tészta:
7 egész tojás
15 dkg cukor
11 dkg dió
2 kanál liszt
2 kanál zsemlemorzsa
 
A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, ezt követően a többi alapanyagot, enyhén kevergetve. Kivajazott tortaformába öntjük, és egyenletes tűznél, középhőmérsékleten sütjük kb. 30 percig (szúráspróbáig).
 
Krém:
20 dkg cukor
1 dl tej
10 dkg dió
1 ek. kukoricaliszt
3 cl rum
15 dkg vaj
 
 
A cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a liszttel összekevert darált diót, és pár percig együtt főzzük. A tűzről levéve félig kihűtjük, beleöntjük a rumot, és a puha vajjal habosra keverjük.
 
 
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr12505478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anibell 2010.12.10. 14:52:07

Hány fokon sütjük?
Ha kész a krém és kész a tészta, akkor utána mit kell tenni?

HATTYU 2010.12.10. 14:58:52

a "középhőmérséklet" 180 fok körüli hőt jelent, de tésztája és sütője válogatja, ezért fontos a szúráspróba. ha kész a krém és kész a tészta, az eljárás ugyanaz, mint a tortáknál általában: felvágjuk a tésztát, belekenjük a krémet, bevonjuk vele kívülről.

Kistestvér 2010.12.10. 18:48:07

Nagyon szép!!! És a csipkék?
süti beállítások módosítása