Íme, a borleves méltó folytatása: papírban sült lazac zöldségekkel, zelleres csicsókapürével körítve. Nagyon egyszerű, gyors és könnyű fogás - ráadásul a zöldségtisztítással együtt fél óra alatt készen van, frissen tálalható, és az illata sem nyomja el a gyertyákat és a csillagszórót.
Hozzávalók:
4 szelet lazacfilé (más halból is elkészíthető)
1 kaliforniai paprika kimagozva, felszeletelve
4 cm friss gyömbér, reszelve
1 nagy édesköményhagyma szeletelve + a zöldje a díszítéshez
1/2 zöld erőspaprika karikázva
1 póréhagyma, felkarikázva
2 teáskanál szójaszósz
olívaolaj, só, őrölt fekete bors, vaj
1 kg csicsóka
1 nagyobb zeller
Az olajon megpirítjuk a gyömbért és az édesköményt, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, és 5 percig együtt sütjük, és a végén belekeverjük a szójaszószt. Ezt követően 4 adagra osztva sütőpapírra vagy alufóliára halmozzuk, rátesszük a sózott, borsozott halszeleteket, egy-egy darab mogyorónyi vajat, összecsomagoljuk és tepsibe téve 20 percig, 200 fokos sütőben sütjük.
A zellert és a csicsókát megtisztítjuk, és felaprítva, kevés sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, pépesítjük és egy kevés vajat keverünk hozzá.
Amint elkészül a hal, frissen tálaljuk.