Citromos joghurtkrém eperrel, mentával és nyírfacukorral
Nevezhetném észbontónak is, ha túlozni akarnék, de ez esetben az igazság is elég vonzó: nagyon kellemes, hűsítő nyári desszert, mely a bőséges ebédek vagy grillezés után életmentő lehet.
Friss, házi joghurtból készült, és több hónapnyi szünet után végre elővettem a kamrában árválkodó nyírfacukrot is, mely jelentősen növeli a csemege jótékony hatását, hiszen amolyan természetes cukorféle, ami ránézésre, ízhatásra nem különbözik a cukortól, viszont a szervezetre gyakorolt hatása épp az ellenkezője, hiszen egyfajta rostként viselkedik szervezetünkben. Egyszerűbben helyettesíthető vele a cukor, mint a mézzel - bár ennek elsősorban a süteményeknél van jelentősége.
Hozzávalók és elkészítés
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography