A Két Cica Konyhája

Tejszínes karalábéfőzelék medvehagymával, és tojáskosárkával

Tejszínes karalábéfőzelék medvehagymával, és tojáskosárkával

 

 
 
Éljen a medvehagyma! Éljenek a tavaszi főzelékek!
 
 
Eljöttek a tobzódás hetei, én pedig a kezdet kezdete előtt elkezdtem a felhasználást: még a múlt hét elején kaptam Pécsről egy csomag új-medvehagymát: még nem ettem ebben a formájában. Hasonlított az újhagymára, de csak első látásra tűnt úgy a hosszában összepöndörödött, zsenge levelek miatt. Ezt a főzeléket akkor készítettem, majd a jó időnek hála, szombaton már a szép kitárulkozott leveleket árulták a piacon. A karalábé még sajnos melegházi (mi lenne más), de így is egy tányérnyi tavasznak tűnt a téli ételek után. A sonkát és a tojást azért szeretem így megsütni, mert egyrészt jobban mutat a tányérom, másrészt nem lesz tőle olajszag a konyhában…
 
 
Hozzávalók:
 
 
-          6 közepes méretű, zsenge karalábé
-          1 csomag medvehagyma
-          30 g vaj
-          2 deci tejszín
-          só, fehér bors
-          egy csipet őrölt szerecsendió
-          1 evőkanál kukoricaliszt
-          víz
-          adagonként egy szelet sonka és egy tojás
 
 
A karalábét meghámozzuk és kockákra vágjuk. A vajban megpároljuk, megsózzuk és borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük. Akkor a karalábé egy harmadát kivesszük és simára turmixoljuk. Összekeverjük a tejszínnel és liszttel, majd visszaöntjük a főzelékhez. Beletesszük az apróra vágott medvehagymát és a szerecsendiót, és összeforraljuk.
Egy muffinsütőbe (vagy más, hasonló méretű sütőformába) teszünk adagonként egy szelet sonkát, amibe beleütünk egy-egy tojást. Előmelegített, 200 fokos sütőben 6-7 perc alatt átsütjük. A karalábéfőzelékkel együtt tálaljuk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1004338898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása