A Két Cica Konyhája

Tejszínes karalábéfőzelék medvehagymával, és tojáskosárkával

Tejszínes karalábéfőzelék medvehagymával, és tojáskosárkával

Éljen a medvehagyma! Éljenek a tavaszi főzelékek! 

Eljöttek a tobzódás hetei, én pedig a kezdet kezdete előtt elkezdtem a felhasználást: még a múlt hét elején kaptam Pécsről egy csomag új-medvehagymát: még nem ettem ebben a formájában. Hasonlított az újhagymára, de csak első látásra tűnt úgy a hosszában összepöndörödött, zsenge levelek miatt. Ezt a főzeléket akkor készítettem, majd a jó időnek hála, szombaton már a szép kitárulkozott leveleket árulták a piacon. A karalábé még sajnos melegházi (mi lenne más), de így is egy tányérnyi tavasznak tűnt a téli ételek után. A sonkát és a tojást azért szeretem így megsütni, mert egyrészt jobban mutat a tányérom, másrészt nem lesz tőle olajszag a konyhában…
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr44338898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása