A Két Cica Konyhája

Nyári karfiolleves vajas galuskával

Nyári karfiolleves vajas galuskával

 

 

A friss, kerti zöldségeknek nemcsak az íze fenséges: nagyon rövid idő alatt elkészíthetők. Ez a leves fél órán belül a tányérunkon lehet, ami egy hosszú, piacozós délelőttöt követően mindenképpen mellette szól. A galuska nem elkülöníthetetlen eleme, de különösen friss petrezselyemmel nagyon finom,és jól kiegészíti a zöldségek természetes zamatát.

 

 

 

Hozzávalók:

 

600 g karfiol

 

1 kis fej vöröshagyma

 

2 sárgarépa

 

1 petrezselyemgyökér

 

25 g vaj

 

só, bors

 

250 g tejföl

 

1 tojás sárgája

 

1,5 liter víz

 

 

 

A vajat egy lábosban felolvasztjuk, és az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk benne. Beletesszük a felkarikázott répákat és a rózsáira bontott karfiolt, és kis lángon ezeket is pirítjuk rövid ideig, majd felöntjük a vízzel, megsózzuk, és fedő alatt megfőzzük. Én általában nem főzöm teljesen puhára a zöldségeket, de ez egyéni ízlés kérdése. Közben kikeverem a tejfölt a tojás sárgájával és egy kis főzővízzel, majd a főzés befejezése előtt 2-3 perccel a leveshez adom.

 

 

 

 

 

A vajas galuskához:

1 tojás

80 g liszt

25 g vaj

1 csipet só

1 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöldje

 

 

 

A puha vajat összekeverem a liszttel, a tojással és a sóval, a végén hozzáadom a petrezselyemzöldet is. Egy lábosban vizet forralok, és közepes lyukú galuskaszaggatóval, vagy kávéskanállal beleszaggatom a tésztát. Pillanatok alatt megfő, akkor leszűröm, és tálalás előtt rakom a levesbe.

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr564551649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása