A Két Cica Konyhája

Narancshéj szirupban

Narancshéj szirupban

YI5M2421.jpg 

 

 

 

Most nem a török, szirupos narancshéjról van szó, hanem a narancslekvár készítés magától értetődő melléktermékéről, melyet szinte ugyanazzal a módszerrel készítek – csak kevesebb műgonddal és jelzővel: sokkal előbb elkezdtem gyártani, mint ahogy a török csemege létezéséről tudomást szereztem.

 

Én nem áztatom, nem tekerem fel, nem tűzöm össze főzés közben: a lehető legkisebb darabokra vágom (ahogy türelmem engedi), és cukorszirupban puhára főzöm. Mivel a narancslekvárhoz bio narancsot vettem, nem láttam szükségét hosszú áztatásnak: az egész narancsokat mostam meg, és alaposan átdörzsöltem a héját egy tiszta mosogatószivaccsal. Ez három kiló narancs héjából készült, egy kilóét az arancellohoz (olasz narancslikőr) használtam fel.

 

Elkészülése óta minden süteményben ezt használom, és rájöttem, hogy a legjobban akkor jártam volna, ha ledarálva főzöm meg. Na, majd legközelebb!

 

 YI5M2408.jpg

 

 

 

YI5M2422.jpg

 

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 229. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

 

Borító_kicsi.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr475041789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása