A Két Cica Konyhája

Fűszeres, spenótos krumplifőzelék

Fűszeres, spenótos krumplifőzelék

 Zabkása_Spenót 005.JPG

 

 

 

 

A spenót-krumpli párosítás nem számít nagy kuriózumnak, de ázsiai fűszerekkel megbolondítva rá sem lehet ismerni!

 

 

Az elmúlt hetekben sikerült egy elhúzódó, vírusos nyavalyával kiütnöm magam – ez az oka a „gyorsan, finomat” címkével feldíszíthető ételek sorozatának és az amatőr fotóknak. Fél órányi főzés után már nemzeti hősnek érzem magam! Bízom benne, hogy nem tart már sokáig ez az állapot, de vannak pozitív hozadékai, például ez a spenótos krumplifőzelék: akik szeretik ezt az összeállítást, mindenképpen próbálják ki ezt a receptet! Ha elég csípősre sikerül, terápiás hatású, ezt igazolhatom :-).

 

 

 Zabkása_Spenót 007.JPG

 

Hozzávalók (4 adag):

 

 

400 g krumpli

250 g natúr, mélyhűtött spenótpüré

1 közepes fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 cm friss gyömbér

1 dl száraz fehér bor

2 dl tejszín

2 púpozott evőkanál kukoricaliszt

1 dl tisztított víz

30 g vaj

Fél-fél kávéskanálnyi a következő fűszerekből: római kömény, őrölt fűszerkömény, csili, cayenne bors, fekete bors, őrölt szerecsendió, őrölt szegfűszeg, kardamom

 

A tálaláshoz: reszelt sajt, tükörtojás (opcionális)

 

 

Elkészítés:

 

 

  1. A mélyhűtött spenótot szobahőmérsékleten kiolvasztjuk.
  2. A krumplit megtisztítjuk, és negyedekre, majd kb. 7 mm vastag szeletkékre vágjuk.
  3. A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát átzúzzuk, a gyömbért lereszeljük.
  4. A vajat egy lábosban felolvasztjuk.
  5. Beleszórjuk a vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk. Ha eléri ezt a színt, mellékeverjük a fokhagymát és a gyömbért is.
  6. Ezen a ponton kerülnek bele a fűszerek is: alaposan átkeverjük, majd kicsit lejjebb véve a lángot 1-2 percig együtt pirítjuk.
  7. Ezt követően felöntjük a borral. Akkor újra teljes lángon addig kavarjuk, míg a bor alkoholtartalma elpárolog.
  8. Beletesszük a krumplit, és jól beleforgatjuk, hogy mindenhol érje a boros-fűszeres massza.
  9. Megsózzuk, hozzákeverjük a parajpürét, fellazítjuk egy kis vízzel, és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk benne a krumplit (kb. 10 perc).
  10. A tejszínt simára keverjük a kukoricaliszttel, és a puhára párolt, spenótos krumplihoz adjuk.
  11. 3-4 percig együtt főzzük, majd levesszük a tűzről, és tálaljuk.
  12. Mi tükörtojással és a reszelt sajttal ettük.

 

 

 

Zabkása_Spenót 006.JPG

Zabkása_Spenót 008.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr275809218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása