A Két Cica Konyhája

A legújabb legeslegjobb jegeskávé

2014.7.11. 07:00
A legújabb legeslegjobb jegeskávé

Kempinski 038.JPG

 

 

 Azt hittem, örökre boldog leszek a mézes vagy vaníliás tejbe halmozott, lefagyasztott kávés jégkockákkal, de nem így történt. Pedig a könyvben és az Éva Magazin online kiadásában is nagy sikere volt: olyannyira, hogy több ismerősöm is elkezdte fogyasztani (a FB tanúsága szerint), sőt, Sopronban, a Dió sarki fűszeresnél is így kínálják azóta a jeges kávét.

 

Évekkel ezelőtt elegem lett abból, hogy komplett fagylaltkelyheket hoznak ki, dupla tejszínhabbal jegeskávé helyett - én tényleg kávéra vágyom, ha ilyet kérek, nem desszertre. Nem gondoltam volna, hogy eljön a pillanat, mikor elkezdem komplikálni ezt a dolgot. De a múlt héten több amerikai weboldalon láttam banános kávét. Mivel volt egy-két elfáradt banán a hűtőben, gondoltam, kipróbálom - és bejött!

 

Annyira, hogy azóta több változat készült belőle, a legjobb ez a kardamomos-mogyoróvajas kiadás:

 

 

 

Hozzávalók (1 adag):

 

 

1 érett banán

1 adag presszókávé frissen főzve

1 adag presszókávé felhígítva, jégkockának lefagyasztva (5 jégkocka)

3 dl mandulatej (tej is jó)

1 késhegynyi őrölt kardamom

1 teáskanál mogyoróvaj

1 teáskanál méz

 

 

A hozzávalókat összeturmixoljuk, beledobjuk a fagyasztott kávékockákat, és azonnal fogyasztjuk.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr306498421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása