Íme, az első vendégposzt: Bagi Éva Eszter megmutatja, hogy neveljünk gyereket, ha nem akarunk nyugdíjas korunkban fast food papin élni. A főszereplő Zozi, a két és fél éves szakácsnő, a kedvezményezett Fruzsi, a nyolchónapos, tiszteletbeli kiskukta.
Igazi babakeksz kakukkfűvel – amit egy 8 hónapos is bátran ehet, és két és fél éves testvérkéje is el tud készíteni
Hozzávalók:
10 dkg rétesliszt
2 mokkás pohárnyi olívaolaj
Édesítőszer
1 alma és 1 banán finomra mixelve (csak annyit tegyünk bele, hogy ne tocsogjon a tészta)
Egy kávéskanál kakukkfű
késhegynyi szódabikarbóna
Mindezt összegyúrjuk, ami jó játék, golyósítjuk, ami még jobb, mancsocskákkal lapítgatjuk, ami isteni, majd 180 fokon 10-12 percig sütjük. Így zajlik egy igazi, vasárnap délelőtti női program a konyhában - és a mama (mellékesen) az ebédet is el tudja készíteni közben.