Az elmúlt évben fontos állomásához érkezett az „Insula Magna - Komplex Vízgazdálkodási és Fenntartható Fejlesztési Program” elnevezésű projekt, melynek célja egy olyan hosszútávú és sokoldalú fejlesztési koncepció kialakítása, amely lehetővé teszi, hogy a Szigetköz-Csallóköz térsége határon átnyúló, európai fenntartható és mintaadó fejlesztési területté váljon. Az ikertérség fejlesztésének mottója:
„A víz összekapcsol, nem pedig szétválaszt.”
Ez alkalomból döntött úgy a Széchenyi István Egyetem vezetése, hogy a Szigetköz-Csallóköz egységét gasztronómiai szempontból is bemutató kiadványt hoz létre: ez volt a 2023-as Szigetköz-Csallóköz Gasztrotérkép, mely a fenntarthatóság kérdéskörét fókuszba helyezve helyi termelőket és a „farm-to fork” szellemiségét magukénak valló éttermeket mutatott be.
A kiadvány sikerét bizonyítja, hogy az Egyetem hagyományteremtő céllal 2024-ben is elkészítette a Gasztrotérképet, ezúttal a Szigetközre és annak két „kapujára”, Győrre és Mosonmagyaróvárra koncentrálva és a kiemelkedő színvonalat képviselő éttermeket, vendéglátóhelyeket bemutatva.
Újra én kaptam a megtisztelő felkérést a kiadvány írására-szerkesztésére és természetesen a receptek és ételek elkészítésére. A kiadványban 17 mini interjú és 20 recept szerepel.