A Két Cica Konyhája

Kakukkfüves pulykaragu szilvás polentával

2010.10.20. 07:30
Kakukkfüves pulykaragu szilvás polentával

Ez a ragu júniusban jött létre, amikor egy friss cserép kakukkfűvel barátkozva mély fűszerelembe estem, és hetekig nem tudtam elképzelni egy ételt sem nélküle. A hónap végén, a málnaszezonban megcsaltam ugyan a tárkonnyal, de a vonzalom máig tart, és most összekapcsolódott a pálinkákkal kezdődő flörtömmel. Mivel az elmúlt héten a szilva is fontos szerepet kapott a konyhámban és az életemben, belekerült a mai menübe, és dobogós helyezést kapott!

 

 

 
Pulykaragu:
70 dkg filézett pulyka felsőcomb
2 közepes vöröshagyma
4 ek. olaj
3 ág friss, és 1 kk. szárított kakukkfű
só, frissen őrölt feketebors
3 cl szilvapálinka
 
A hagymákat karikára vágjuk, és enyhén besózva az olajban édesre pároljuk (nagyon vigyázzunk, hogy ne piruljon meg, és ne váltson fanyarra az íze). Ekkor hozzáadjuk a borsot és a szárított kakukkfüvet, összekeverjük, és beletesszük a besózott, kockára vágott pulykacombot. Nagyon kis lángon elkezdjük párolni, és a saját levében puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott friss kakukkfüvet, és levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a szilvapálinkát, majd 10 perc múlva tálaljuk.
 

Polenta:
6 dl víz
6 dl tej
2 ek. olívaolaj
1 barna kockacukor
250 g kukoricadara
20 dkg friss szilva
2 ek. szilvapálinka
 
A vizet összekeverjük a tejjel, a sóval, beletesszük a kockacukrot és felforraljuk. Beleöntjük a kukoricadarát, és folyamatos keverés mellett forrásig hevítjük. Hozzáadjuk az olívaolajat és a feldarabolt, pálinkával ízesített szilvát, tűzálló tálba simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.
 
 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr832384709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kistestvér 2010.10.20. 11:10:01

Ez az étek egyszerűen mennyei, a szókincsem kevés ahhoz, hogy kifejezzem, milyen! A teljesség íze, ha van ilyen :-)
süti beállítások módosítása