A Két Cica Konyhája

Mandulakrémleves szőlőpálinkával és friss szőlővel

Mandulakrémleves szőlőpálinkával és friss szőlővel

Ez afféle desszertleves: akkor esik igazán jól, mikor az ember nem tudja eldönteni, rendesen egyen vagy csak nassoljon egy kicsit. Pálinka nélkül a gyerekek is imádják! Van még egy jó tulajdonsága: nem kell miatta bevásárolni (legalábbis nálam): ez most a hűtőből – kamrából varázsolódott az asztalra. Kamrafosztogató - üzemmódban a zsúrkenyér zsemlemorzsával is helyettesíthető, a szőlő pedig mazsolával.

 

 

 

 
Hozzávalók:
200 g mandulaforgács
1 gerezd fokhagyma
200 g zsúrkenyér, enyhén megpirítva
7 dl víz
3 dl tej
4 ek. olívaolaj
3 cl szőlőpálinka
250 g szőlő félbevágva, kimagozva
só, őrölt fehér bors
1 teáskanál méz
 
A mandulaforgácsokat a sütőben egy tepsibe szórva enyhén megpirítjuk, hasonlóképpen járunk el a zsúrkenyér szeletekkel is. A kenyeret ezután beáztatjuk a tejbe.
A pirított mandulát, a beáztatott kenyeret, a zúzott fokhagymát, a sót, a fehér borsot és a mézet turmixgéppel simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá az olívaolajat. Egy lábosba öntjük, felengedjük vízzel és folytonosan kevergetve felfőzzük. A végén, a tűzről levéve keverjük hozzá a pálinkát, a félbevágott, magozott szőlőgerezdeket tálalás előtt adjuk hozzá.
 
 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr132391728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása