Nemcsak az ivástól lehetünk másnaposak: a túlevés, pláne késő este ugyanilyen rossz közérzetet hoz magával. Ezért mára ezt a selymes, savanykás pohárkrémet időzítettem az ebéd végére – eredetileg jött volna rá egy réteg csoki, de a tegnapi csokitorta után ezt most nem kívántuk. Érdemes elmenteni – igazi mentő recept hasonló alkalmakra!
Elkészítés: 15 perc + hűtés
Nehézség: 1
Hozzávalók (6 adag):
250 g fagyasztott fekete cseresznye
250 g natúr gesztenyemassza
100 g méz
100 g kókuszkrém
1 dl forralt bor
3 cl rum
1 evőkanál tápióka keményítő
6 teáskanál vágott dió a tetejére
Aki a csokiréteggel a tetején szeretné elkészíteni:
100 g étcsoki
100 g kókuszkrém
Elkészítés:
- A cseresznyét kiolvasztás után tegyük egy serpenyőbe, szórjuk rá a tápióka keményítőt (ettől sűrűsödik majd be a leve) és lassú tűzön kezdjük el főzni. Ha már eresztett egy kis levet, tegyünk bele 50 g mézet és öntsük rá a forralt bort, majd főzzük tovább, míg besűrűsödik – de a szemek még egyben maradnak. Tegyük félre hűlni.
- A gesztenyemasszát keverjük simára a mézzel, a kókuszkrémmel és a rummal.
- Adagoljuk ki a poharakba: alulra egy réteg cseresznye kerül, rá a gesztenyemassza, majd ez még kétszer megismétlődik úgy, hogy a cseresznyével fejezzük be.
- Szórjuk meg a mandulával és fogyasztásik tegyük a hűtőbe.
TIPP: Ha csokisan szeretnénk elkészíteni, a csokit és a kókuszkrémet olvasszuk össze és ezt simítsuk a pohárkrém tetejére.