A Két Cica Konyhája

Pohárkrém gesztenyével és forralt boros fekete cseresznyével

Pohárkrém gesztenyével és forralt boros fekete cseresznyével

20241225_153327_resized.jpg

Nemcsak az ivástól lehetünk másnaposak: a túlevés, pláne késő este ugyanilyen rossz közérzetet hoz magával. Ezért mára ezt a selymes, savanykás pohárkrémet időzítettem az ebéd végére – eredetileg jött volna rá egy réteg csoki, de a tegnapi csokitorta után ezt most nem kívántuk. Érdemes elmenteni – igazi mentő recept hasonló alkalmakra!

 20241225_153417_resized.jpg

Elkészítés: 15 perc + hűtés

Nehézség: 1

Hozzávalók (6 adag):

250 g fagyasztott fekete cseresznye

250 g natúr gesztenyemassza

100 g méz

100 g kókuszkrém

1 dl forralt bor

3 cl rum

1 evőkanál tápióka keményítő

6 teáskanál vágott dió a tetejére

Aki a csokiréteggel a tetején szeretné elkészíteni:

100 g étcsoki

100 g kókuszkrém

 20241212_141259_resized.jpg

Elkészítés:

  1. A cseresznyét kiolvasztás után tegyük egy serpenyőbe, szórjuk rá a tápióka keményítőt (ettől sűrűsödik majd be a leve) és lassú tűzön kezdjük el főzni. Ha már eresztett egy kis levet, tegyünk bele 50 g mézet és öntsük rá a forralt bort, majd főzzük tovább, míg besűrűsödik – de a szemek még egyben maradnak. Tegyük félre hűlni.
  2. A gesztenyemasszát keverjük simára a mézzel, a kókuszkrémmel és a rummal.
  3. Adagoljuk ki a poharakba: alulra egy réteg cseresznye kerül, rá a gesztenyemassza, majd ez még kétszer megismétlődik úgy, hogy a cseresznyével fejezzük be.
  4. Szórjuk meg a mandulával és fogyasztásik tegyük a hűtőbe.

TIPP: Ha csokisan szeretnénk elkészíteni, a csokit és a kókuszkrémet olvasszuk össze és ezt simítsuk a pohárkrém tetejére.

 20241207_091916_resized_1_1.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4818758666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása