Máltát már akkor imádtam, mikor még azt sem tudtam, hol van: 11 éves koromban olvastam először a Sándor Mátyást, és elég volt meglátnom Valetta nevét a betűfolyamban, azonnal tudtam, hogy ez az én helyem. Ehhez képest a találkozás sokáig váratott magára, de ezer százalékosan beváltotta hozzá fűzött reményeimet: az első pillanattól kezdve tökéletes egységet éltem meg a sziget minden kőkockájával, és azóta boldogan járok oda vissza.
Igazából pont a sziget jellegzetes, olasz és észak-afrikai ízvilágot ötvöző konyhája volt az, amivel viszonylag nehezen barátkoztam meg, de egy középkori főzőtanfolyam elvégzése után sikerült megértenem ezt a sajátos rendszert, és azóta időről időre felelevenítem a saját konyhámban is. Ez a sült ricotta a nemrégiben előkerült, Máltáról származó szárított paradicsommal készült.
A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 20. OLDALÁN TALÁLOD.
MEGRENDELHETŐ ITT.