A Két Cica Konyhája

Tejszínes brokkolikrémleves pirított mandulával

Tejszínes brokkolikrémleves pirított mandulával

 

Egy kör a kamrában, egy kör a hűtőben, és íme: a marcipántortákhoz beszerzett mandula és a tartalékhalhoz vásárolt tartalék köret, a brokkoli egymásra talált - leves lett belőlük. A mandula és a tejszín miatt diétásnak nem mondanám, de könnyű és ízletes.

 

Hozzávalók:

1/2 kg (egy nagyobb fej) brokkoli

2 db burgonya

1 petrezselyemgyökér

2 dl tejszín

100 g szeletelt mandula, sütőben megpirítva

só, frissen őrölt fekete bors

 

A rózsáira szedett brokkolit, a meghámozott brokkoliszárat, a burgonyát és a petrezselyemgyökeret sós vízben puhára főzzük (csak annyi vizet tegyünk rá, hogy épp ellepje). Hozzáadjuk a pirított mandula felét, és leturmixoljuk. Elkeverjük benne a tejszínt, és egyszer átforraljuk. Tálaláskor frissen őrölt fekete borssal ízesítjük és megszórjuk a maradék pirított mandulával.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr192558318

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Németh Bálint - KONYHANYELV 2011.01.10. 09:35:50

Jól figyelj, megmondom, milyen lesz. Megmondom, és cserébe csak annyit kérek: ha a végére érsz, jusson eszedbe, hogy én már az elején megmondtam. Hiszen tudhattad, ha elkezded, még egyszer nem kezdheted. Ami ezután történik, az még csak nem is hasonlít...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása