Egy kör a kamrában, egy kör a hűtőben, és íme: a marcipántortákhoz beszerzett mandula és a tartalékhalhoz vásárolt tartalék köret, a brokkoli egymásra talált - leves lett belőlük. A mandula és a tejszín miatt diétásnak nem mondanám, de könnyű és ízletes.
Hozzávalók:
1/2 kg (egy nagyobb fej) brokkoli
2 db burgonya
1 petrezselyemgyökér
2 dl tejszín
100 g szeletelt mandula, sütőben megpirítva
só, frissen őrölt fekete bors
A rózsáira szedett brokkolit, a meghámozott brokkoliszárat, a burgonyát és a petrezselyemgyökeret sós vízben puhára főzzük (csak annyi vizet tegyünk rá, hogy épp ellepje). Hozzáadjuk a pirított mandula felét, és leturmixoljuk. Elkeverjük benne a tejszínt, és egyszer átforraljuk. Tálaláskor frissen őrölt fekete borssal ízesítjük és megszórjuk a maradék pirított mandulával.