A Két Cica Konyhája

Cukkinis penne kakukkfűvel és mogyoróval

2011.1.05. 07:30
Cukkinis penne kakukkfűvel és mogyoróval

 

Újévköszöntő, öntudatlan zöld korszakom harmadik zsengéje: tejszínes - cukkinis penne kakukkfűvel, fokhagymával és mogyoróval. Ez utóbbi nem tervszerűen került a tészta tetejére: ott volt a konyhapulton, pillanatnyilag jó ötletnek látszott - és annak is bizonyult. Nem gondoltam volna, hogy ilyen finom a mogyoró fokhagymával! Kritikusaim ezt nevezik majd gasztrofusinak, pedig jobban tennék, ha megkóstolnák...

 

Hozzávalók:

 

3 db kisebb cukkini

2 dl tejszín

2 gerezd fokhagyma

3 ek. olívaolaj

szárított kakukkfű

1 marék tisztított földimogyoró

500 g penne (vagy más tészta)

 

A tésztát a csomagoláson található útmutatás szerint megfőzzük. Egy serpenyőben, kevés olívaolajon enyhén megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd beletesszük a karikára vágott cukkinit, és összeforgatjuk. 2-3 percig együtt sütjük, majd ráöntjük a tejszínt, és beletesszük a kakukkfüvet. Egyszer átforraljuk, majd hozzákeverjük a megfőzött, leszűrt, lecsöpögtetett tésztát, és mogyoróval megszórva frissen tálaljuk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr242560900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása