Újévköszöntő, öntudatlan zöld korszakom harmadik zsengéje: tejszínes - cukkinis penne kakukkfűvel, fokhagymával és mogyoróval. Ez utóbbi nem tervszerűen került a tészta tetejére: ott volt a konyhapulton, pillanatnyilag jó ötletnek látszott - és annak is bizonyult. Nem gondoltam volna, hogy ilyen finom a mogyoró fokhagymával! Kritikusaim ezt nevezik majd gasztrofusinak, pedig jobban tennék, ha megkóstolnák...
Hozzávalók:
3 db kisebb cukkini
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj
szárított kakukkfű
só
1 marék tisztított földimogyoró
500 g penne (vagy más tészta)
A tésztát a csomagoláson található útmutatás szerint megfőzzük. Egy serpenyőben, kevés olívaolajon enyhén megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd beletesszük a karikára vágott cukkinit, és összeforgatjuk. 2-3 percig együtt sütjük, majd ráöntjük a tejszínt, és beletesszük a kakukkfüvet. Egyszer átforraljuk, majd hozzákeverjük a megfőzött, leszűrt, lecsöpögtetett tésztát, és mogyoróval megszórva frissen tálaljuk.