Íme, egy újabb magyar népsüti, ezúttal tortaformába öntve. Tudom, hogy a mazsola megosztó kiegészítő: megfigyelésem szerint öt magyarból egy nem eszik mazsolát, egy pedig kókuszt. Én viszont mindkettőt imádom -lehet, hogy egyszer előrukkolok egy kókuszos változattal is, ebben túlzásnak tűnt volna.
Hozzávalók:
250 g fehér rizs
5 ek. méz
750 ml tej
1 tk. vaníliaesszencia
2 tojásfehérje
1 tk. szerecsendió
vaj (a tál kivajazásához)
A rizst a mézzel és a tejjel megfőzzük. Ha levettük a tűzről, adjuk hozzá a vaníliaszenciát, a szerecsendiót és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Simítsuk bele a kivajazott sütőformába, és süssük 180 fokos sütőben 15-20 percig, míg a teteje aranysárga nem lesz. Tálalhatjuk mézzel vagy gyümölcsszósszal.
http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/01/17/vodkas_narancsontet