A Két Cica Konyhája

Mazsolás rizstorta szerecsendióval és mézzel

Mazsolás rizstorta szerecsendióval és mézzel

 

Íme, egy újabb magyar népsüti, ezúttal tortaformába öntve. Tudom, hogy a mazsola megosztó kiegészítő: megfigyelésem szerint öt magyarból egy nem eszik mazsolát, egy pedig kókuszt. Én viszont mindkettőt imádom -lehet, hogy egyszer előrukkolok egy kókuszos változattal is, ebben túlzásnak tűnt volna.

 

Hozzávalók:

250 g fehér rizs

5 ek. méz

750 ml tej

1 tk. vaníliaesszencia

2 tojásfehérje

1 tk. szerecsendió

vaj (a tál kivajazásához)

 

A rizst a mézzel és a tejjel megfőzzük. Ha levettük a tűzről, adjuk hozzá a vaníliaszenciát, a szerecsendiót és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Simítsuk bele a kivajazott sütőformába, és süssük 180 fokos sütőben 15-20 percig, míg a teteje aranysárga nem lesz. Tálalhatjuk mézzel vagy gyümölcsszósszal.

 

 

 

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/01/17/vodkas_narancsontet

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr542619160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kika_ 2011.01.28. 09:45:16

Szééééééép és nagyon finomnak is tűnik! Én a kókuszost szívesen letesztelem :)
süti beállítások módosítása