A Két Cica Konyhája

Mézes-narancsos gyümölcskoszorú

Mézes-narancsos gyümölcskoszorú

 

 

 

 

Ezen a héten a szokásosnál is jobban vártam a pénteket – azt hiszem, a tél áll nyerőre a dinamizmusomért folytatott küzdelemben. Régebben ez volt a kedvenc napom a héten: örömmel szerveztem rá programokat, és élveztem, hogy még előttem az egész hétvége. Ez az utóbbi időben megváltozott - el sem tudom képzelni, hogy kitegyem otthonról a lábam. Egyszerűen csak örülök, hogy vége a hétnek. Viszont ez lett a „sütögetős” estém: ilyenkor kényelmesen kísérletezgethetek, és az eredmény nagymértékben emeli a szombat reggel fényét. Most egy egyszerű gyümölcskenyér készül, koszorúformában.
 
Hozzávalók:
-          20 dkg liszt
-          2 nagy tojás
-          15 dkg barnacukor
-          2 ek. méz
-          12 dkg vaj
-          10 dkg kandírozott narancshéj
-          15 dkg aszalt sárgabarack apróra vágva
-          5 dkg étcsokoládé
-          1,5 dl narancslé
-          1 tk. reszelt narancshéj
-          1 tk.vaníliakivonat
-          ½ tk. sütőpor
-          ¼ tk. szódabikarbóna
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kivajazunk egy sütőformát. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát.
A vajat a barnacukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyikkel külön-külön kikeverjük. Elvegyítjük a narancslevet a mézzel, a vaníliakivonattal és a reszelt narancshéjjal, és hozzákeverjük a vajas krémhez, majd ugyanígy járunk el a liszttel is. Végül hozzáadjuk a reszelt csokoládét, a narancshéjat és a sárgabarackot, majd a tésztát óvatosan a formába öntjük. A sütőben szúráspróbáig sütjük – kb. 70 perc.
 

 

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr142669007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása