Ezen a héten a szokásosnál is jobban vártam a pénteket – azt hiszem, a tél áll nyerőre a dinamizmusomért folytatott küzdelemben. Régebben ez volt a kedvenc napom a héten: örömmel szerveztem rá programokat, és élveztem, hogy még előttem az egész hétvége. Ez az utóbbi időben megváltozott - el sem tudom képzelni, hogy kitegyem otthonról a lábam. Egyszerűen csak örülök, hogy vége a hétnek. Viszont ez lett a „sütögetős” estém: ilyenkor kényelmesen kísérletezgethetek, és az eredmény nagymértékben emeli a szombat reggel fényét. Most egy egyszerű gyümölcskenyér készül, koszorúformában.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2 nagy tojás
- 15 dkg barnacukor
- 2 ek. méz
- 12 dkg vaj
- 10 dkg kandírozott narancshéj
- 15 dkg aszalt sárgabarack apróra vágva
- 5 dkg étcsokoládé
- 1,5 dl narancslé
- 1 tk. reszelt narancshéj
- 1 tk.vaníliakivonat
- ½ tk. sütőpor
- ¼ tk. szódabikarbóna
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kivajazunk egy sütőformát. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát.
A vajat a barnacukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyikkel külön-külön kikeverjük. Elvegyítjük a narancslevet a mézzel, a vaníliakivonattal és a reszelt narancshéjjal, és hozzákeverjük a vajas krémhez, majd ugyanígy járunk el a liszttel is. Végül hozzáadjuk a reszelt csokoládét, a narancshéjat és a sárgabarackot, majd a tésztát óvatosan a formába öntjük. A sütőben szúráspróbáig sütjük – kb. 70 perc.