A Két Cica Konyhája

Grillezni mindenáron

Grillezni mindenáron

Az időjárás még tegnap is olyan ígéretesnek tűnt - szép napsütés, de nem túl meleg idő, így kifejezetten jól esik majd a tűz körül tevékenykedni, gondoltam. Vidáman pácoltam be a húsokat, készítettem elő a bogrács tartalmát, és előre örültem, hogy végre "real time" fogok főzni: mivel a családi kedvenceket készítem, ezek tavaly ősszel már felkerültek a blogra - igaz, a működés első hetében, tehát viszonylag kevesen látták.

 

Ma reggel ki kellett dolgozni a vészforgatókönyvet: a bográcsba szánt pörkölt lábosba került, a parázson sült zöldségek a sütőbe, de a grillrácsot szerencsére sikerült fedett helyre menekíteni, így a húsokat ott fogjuk kisütni.

 

A mai kínálat:

- Vörösboros borjúpörkölt szürkemarhából

- Csontos szürkemarha karaj fóliában sült céklával

- Zöldfűszeres tejfölben pácolt csirkemell parázson sült krumplival

 

Vörösboros marhapörkölt szürkemarhából

 

 

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/10/11/a_szuret_es_a_konder_becsulete

 

Csontos szürkemarha karaj fóliában sült céklával

 

 

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/10/13/pacokba_fojtva_ii

 

 Zöldfűszeres tejfölben pácolt csirkemell parázson sült krumplival

 

 

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/10/12/imadok_pacolni

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr402886493

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Döglött béka: Marha souvlaki csődben sült padlizsánnal 2011.05.16. 11:49:50

Mottó: Ha semmi sem lehetetlen és minden lehetséges, akkor mégiscsak lehetséges, hogy van, ami lehetetlen. Az Elvarázsolt Kastély exkluzív éttermében paradoxonokat szolgálok fel, melyeket a legfrissebb és szigorúan ellenőrzött alapanyagokból, a ku...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BOAR 2011.05.08. 18:23:14

Marhánál nem használjuk a "karaj" kifejezést.
Hátszin...előrébb rostélyos...

min 2011.05.08. 19:32:19

ezek a díszítések annyira nem kellenének már. Minek utánozni a klónséfeket...

pizzaboy 2011.05.08. 20:13:54

Csirkemell, meg a sültkrumpli jöhet! Nagyon "zsuszta" mindkettő.

Janossz 2011.05.08. 20:45:50

Bocsika, de komikusan nájlon a blog....
Ha életedben csak egyszer főztél volna bográcsban, nem tennél fel ilyen illúzióromboló képet.
A bogrács oldala pörkös, maszatos, égett, bármilyen lehet, hófehér SOHA!

Lt.Dorsi 2011.05.08. 21:23:20

@Janossz: Lehet meglepő lesz, de ez egy bográcsra hajazó tányér :P

dark future · http://www.andocsek.hu 2011.05.08. 21:43:14

@Janossz: vásárban (nem tesco :-)) jártál már életedben? tálalóbográcsot láttál már? tuti nem.

dark future · http://www.andocsek.hu 2011.05.08. 21:47:52

@min: nekem bejön. a kajához hozzátartozik a tálalás is.

pink ninja 2011.05.08. 22:00:36

tálalóbogrács :))))
hát lehet mi tartunk paraszt kerti partikat, de fel sem merülne a tálalóbogrács :)

HATTYU 2011.05.08. 22:51:22

@Janossz: menj fel a facebookon az oldalra, a képgalérában gyönyörködhetsz a kormos bográcsabn - enni nem abból szoktunk.

Jokerpofa 2011.05.08. 23:30:50

Fotok alapjan ez egy eleg steril grillparty volt:)

don kartács 2011.05.08. 23:34:24

Nekem az a marhapöcő borzasztó száraznak tűnik... szaft mint olyan? És az a répa? Az mit csinál egy pörköltben?
A többi viszont igazán jól fest, a céklát tuti ki is próbálom.

magyar bucó 2011.05.09. 08:14:27

Mit keres a pörköltben a sárgarépa?
A borjúban meg a vörösbor?

Nina Skye 2011.05.13. 11:07:26

ha nem irod bele a grill, es bogracs szavakat, akkor azt mondom hogy egy kellemes atlagos hetvegi ebed
igy eleg eroltetett, de ti biztos elveztetek, es az a lenyeg
süti beállítások módosítása