Az időjárás még tegnap is olyan ígéretesnek tűnt - szép napsütés, de nem túl meleg idő, így kifejezetten jól esik majd a tűz körül tevékenykedni, gondoltam. Vidáman pácoltam be a húsokat, készítettem elő a bogrács tartalmát, és előre örültem, hogy végre "real time" fogok főzni: mivel a családi kedvenceket készítem, ezek tavaly ősszel már felkerültek a blogra - igaz, a működés első hetében, tehát viszonylag kevesen látták.
Ma reggel ki kellett dolgozni a vészforgatókönyvet: a bográcsba szánt pörkölt lábosba került, a parázson sült zöldségek a sütőbe, de a grillrácsot szerencsére sikerült fedett helyre menekíteni, így a húsokat ott fogjuk kisütni.
A mai kínálat:
- Vörösboros borjúpörkölt szürkemarhából
- Csontos szürkemarha karaj fóliában sült céklával
- Zöldfűszeres tejfölben pácolt csirkemell parázson sült krumplival
Vörösboros marhapörkölt szürkemarhából
http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/10/11/a_szuret_es_a_konder_becsulete
Csontos szürkemarha karaj fóliában sült céklával
http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/10/13/pacokba_fojtva_ii
Zöldfűszeres tejfölben pácolt csirkemell parázson sült krumplival