Néha a legegyszerűbb dolgok okozzák a legtöbb fejtörést: bár nem vagyok borszakértő, már egészen jó érzékkel párosítok borokat pl. húsételekhez vagy desszertekhez, tegnap mégis megakadtam: mit igyunk a ruccolához?
Megnehezítette a választást, hogy a tésztán a salátán és a parmezánon kívül csak olívaolaj és némi csili volt - a másik probléma pedig az, hogy milyen bor volt otthon, de ettől elvonatkoztatva azért szerettem volna utánajárni, mi lenne igazán jó.
SMS-ben indítottam el a körkérdést, de gasztronómiában jártas barátaim vagy tanácstalanok voltak e kérdésben, vagy nem voltak elérhetők. Viszont szórakoztató megfejtések érkeztek a Főzdefesztről, a sörpárti körökből.
Mivel úgy gondoltam, hogy mindenképpen fehér bor illene hozzá, az egyetlen fellelhető palack chardonnay került az asztalra.
Ma érkezett végre egy szakértő javaslat Nyulasi Gábriel Istvántól (Az Ihatóbb Magyarországért): "könnyed de mégis markánsan ásványos fehér boritalt, mondjuk egy 2009-es Szászi Olaszrizlinget" javasolt - hát legalább a színével nem lőttem mellé...
HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography