A Két Cica Konyhája

Bor és ruccola

Bor és ruccola

 

Néha a legegyszerűbb dolgok okozzák a legtöbb fejtörést: bár nem vagyok borszakértő, már egészen jó érzékkel párosítok borokat pl. húsételekhez vagy desszertekhez, tegnap mégis megakadtam: mit igyunk a ruccolához?

Megnehezítette a választást, hogy a tésztán a salátán és a parmezánon kívül csak olívaolaj és némi csili volt - a másik probléma pedig az, hogy milyen bor volt otthon, de ettől elvonatkoztatva azért szerettem volna utánajárni, mi lenne igazán jó.

SMS-ben indítottam el a körkérdést, de gasztronómiában jártas barátaim vagy tanácstalanok voltak e kérdésben, vagy nem voltak elérhetők. Viszont szórakoztató megfejtések érkeztek a Főzdefesztről, a sörpárti körökből.

Mivel úgy gondoltam, hogy mindenképpen fehér bor illene hozzá, az egyetlen fellelhető palack chardonnay került az asztalra.

Ma érkezett végre egy szakértő javaslat Nyulasi Gábriel Istvántól (Az Ihatóbb Magyarországért): "könnyed de mégis markánsan ásványos fehér boritalt, mondjuk egy 2009-es Szászi Olaszrizlinget" javasolt - hát legalább a színével nem lőttem mellé... 

 

 

 

HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS

 

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr332908780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása