A Két Cica Konyhája

Fehércsoki mousse friss eperrel

Fehércsoki mousse friss eperrel

 

Ha a fehércsoki trüffel sikerült, mi riasztana vissza egy hasonló összetételű mousse elkészítésétől? Természetesen semmi, de ez esetben még szembetűnőbb volt a különbség fekete csokoládéból készült testvéréhez képest: sokkal habosabb, lágyabb krémet kaptam, ami nem csoda, ha belegondolunk, hogy a vajhoz gyakorlatilag kakaóvajat adtam. Ez esetben már csak két tojássárgáját használtam, amit utólag még mindig sokallok: legközelebb elég lesz egy is. Minden esetre isteni volt, az apró szemű, édes eperszemekkel különösen.

 

Hozzávalók:
 
-  200 gramm fehér csokoládé feldarabolva
-  30 gramm hideg vaj
- 2 tojás sárgája
-  4 tojás fehérje
-  10 gramm porcukor
- adagonkét 5 szem eper
- 1 teáskanál vanília kivonat
 
A tojásfehérjéből habot verünk, mikor félig elkészült, apránként hozzáadagolva a cukrot fejezzük be a műveletet. A csokoládét gőz fölött a vajjal összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és simára keverjük. Hagyjuk kicsit hűlni, és óvatosan, alulról felfelé lapátolva összekeverjük a felvert fehérjével. Poharakba kanalazva aprószemű, friss epret teszünk bele, és legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük.
 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr142931128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása