A Két Cica Konyhája

Pirított pulykamáj kápia paprikával

2024.8.03. 09:12
Pirított pulykamáj kápia paprikával

9z5a6896.jpg

Készült Bindics Imre „Csallóközi vadmájas” receptje alapján

A Szigetköz - Csallóköz Gasztrotérkép kiadványban 2 receptet készített el saját kezűleg, további 5 pedig az ő receptúrái alapján készült, melyeket én főztem meg - ez az egyik:

Előkészítés: 15 perc

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (4 adag):

600 g pulykamáj

50 g mangalica szalonna

2 kápia paprika

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

Zöldfűszerek: ½ csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál aprított rozmaring levél, 2 zsályalevél aprítva

Szárított fűszerek: őrölt fekete bors, majoránna, őrölt csípős paprika ízlés szerint

1 kávéskanál só

Elkészítés:

  1. A szalonnát kockákra vágjuk majd zsírjára pirítjuk.
  2. A kiolvasztott zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felcsíkozott májat is.
  3. A májat zúzott fokhagymával és zöldfűszerekkel ízesítjük és puhulásig sütjük.
  4. Félidőben (kb. 6-8 perc elteltével) hozzáadjuk a kimagozott, csíkokra vágott kápia paprikákat is. Megsózzuk, borsozzuk és majoránnával ízesítjük.
  5. Ropogós héjú fehér kenyérrel kínáljuk.

 

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Pomaránski Luca

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7718419173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása