Készült Bindics Imre „Csallóközi vadmájas” receptje alapján
A Szigetköz - Csallóköz Gasztrotérkép kiadványban 2 receptet készített el saját kezűleg, további 5 pedig az ő receptúrái alapján készült, melyeket én főztem meg - ez az egyik:
Előkészítés: 15 perc
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (4 adag):
600 g pulykamáj
50 g mangalica szalonna
2 kápia paprika
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
Zöldfűszerek: ½ csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál aprított rozmaring levél, 2 zsályalevél aprítva
Szárított fűszerek: őrölt fekete bors, majoránna, őrölt csípős paprika ízlés szerint
1 kávéskanál só
Elkészítés:
- A szalonnát kockákra vágjuk majd zsírjára pirítjuk.
- A kiolvasztott zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felcsíkozott májat is.
- A májat zúzott fokhagymával és zöldfűszerekkel ízesítjük és puhulásig sütjük.
- Félidőben (kb. 6-8 perc elteltével) hozzáadjuk a kimagozott, csíkokra vágott kápia paprikákat is. Megsózzuk, borsozzuk és majoránnával ízesítjük.
- Ropogós héjú fehér kenyérrel kínáljuk.
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Pomaránski Luca