A Két Cica Konyhája

Kerti spárgakrémleves

Kerti spárgakrémleves

 

Időnként ki kell jelölni a gasztronómiai mérföldköveket, hogy tudjuk: mihez képest különleges az, amit éppen eszünk. A friss, tavaszi zöldségeknél nincs jobb, így nem árt néha elővenni a nagyi recepjeit, és megkóstolni, milyen az ízük csak úgy, önmagukban.

Ehhez a leveshez kétféle spárgát, zsenge sárgarépát és petrezselyemgyökeret, újkrumplit, friss főzőhagymát, petrezselyemzöldet, házi vajat és tejfölt használtam - "megbolondításról" ez esetben szó sem lehet, csak egy csipet fehérbors és só került bele.

Vigyázat, családi adag!

 

Hozzávalók:

- 1 csomag fehérspárga

- 1 csomag zöldspárga

- 4 zsenge sárgarépa

- 2 petrezselyemgyökér

- 1 csomag petrezselyemzöld

- 5-6 szem újkrumpli

- 2 közepes fej főzőhagyma

- 6 dkg vaj

- 3 dl tejföl

- só, őrölt fehérbors

 

A vajat egy lábosban megolvasztjuk, és megpároljuk benne a felaprított hagymát. A zöldségeket szintén megtisztítjuk, feldaraboljuk, és az üvegesedő hagymához adjuk, kivéve a petrezselyemzöldet és a spárgasípokat, melyeket félreteszünk. A lábost lefedjük, takarékra állítjuk a lángot, és együtt pároljuk őket, míg mindegyik levet ereszt, majd felengedjük vízzel, hogy épp elfedje, megsózzuk és puhára főzzük. Akkor levesszük a tűzről, pépesítjük - ha szükséges, felengedjük egy kis vízzel, hogy ne püré legyen belőle, hozzákeverjük a tejfölt, beletesszük a spárgasípokat és együtt főzzük még néhány percig. Tálalás előtt borsozzuk, és friss petrezselyemzölddel megszórva tesszük az asztalra.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr822941446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása