Ropogós, töltött csirkecomb gombával, salátával és sörrel
Mikor elindultam bevásárolni a csütörtöki vacsorához, olyan meleg volt, hogy hűtőtáskával mentem a pár száz méterre található piacra is. Mikor elkezdtem főzni, telepakoltam a hűtőt sörrel, és azt gondoltam, hogy sötétedés előtt el sem kezdünk majd enni.
De ennél sokkal romantikusabb programot tartogatott nekünk az időjárás aznap estére, így a "kánikulamenüt" a lakásban költöttük el, miközben kint szél tombolt és zuhogott az eső. Így is jól esett, de egy kicsit kevésnek bizonyult (kevesebb sörre és több csirkére volt szükség), ezért a maradék gombás tölteléket, sőt a keddi töltött tökhöz készült kencéket is (még volt egy kicsi a hűtőben) muffin kapszlikba kanalaztam és kisütöttem. A nagy sikerre való tekintettel ezt máskor is meg fogom ismételni, most viszont kissé megsértve az időjárásra, ülök a számítógép előtt és várom vissza a kánikulát.
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography
A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 88. OLDALÁN IS MEGTALÁLOD.
MEGRENDELHETŐ ITT.