A Két Cica Konyhája

Megnyitjuk a meggyszezont

2011.6.26. 09:15
Megnyitjuk a meggyszezont

 

Meggyes-mákos rétesbatyu vaníliasodóval

 

Tobzódom a szezon gyümölcseiben, bár őszintén szólva nyersen nem sokat eszem belőlük. Általában megelégszem azzal a menynyiséggel, míg a piacon "letesztelem", elég édes-e az eladásra kínált áru. Számomra az igazi örömök a konyhában kezdődnek: mi készüljön belőle? Ilyenkor újra és újra rácsodálkozom a rétestészták nagyszerűségére: a belecsomagolt gyümölcs szinte frissen, de forrón kerül ki a sütőből, körülötte a ropogós tésztakéreg. Az örömök csúcsa a tányéron teljesedik be, mikor rákerül az öntet és a porcukor. Hát szerintem ez a gyümölcsfogyasztás felsőfokon!

 

Hozzávalók (6 adaghoz):

- 1 csomag leveles tészta, 6 egyenlő kockára vágva

- 12 evőkanál darált mák, porcukorral elkeverve

- Kb. 30 szem kimagozott meggy

- porcukor és darált mák a beszóráshoz

A vaníliasodó receptje:

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/11/15/kortes_dios_retes_csokival_melirozott_vaniliaontettel

Ez esetben természetesen pálinka és csoki nélkül készül.

 

A levelestészta-kockák közepébe halmozunk egyenként két evőkanál cukrozott, darált mákot és 4-5 szem kimagozott meggyet. Kis batyukat hajtogatunk belőle, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni, és 180 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük őket. Közben elkíszítjük a vaníliasodót - ezzel együtt, kevés porcukorral megszórva tálaljuk.

 

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr873015260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.06.26. 15:45:29

A jó öreg meggy... Úristen már most is mennyi van a fáinkon, talán le kéne szedni...
A meggyes rétes bizony nagyon rulez, viszont bármilyen sodótól igencsak ódzkodom.

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.26. 15:58:34

Sodó nélkül, egy kis tejszínhabbal is finom lehet.

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.26. 15:59:54

Az érdi bőtermő nyersen is igazi csemege!

Drogon 2011.06.26. 18:25:54

Nagyon guszta... azt hiszem, megcsinálom:)

_nyuszi_ 2011.06.26. 21:02:36

húúúúúúúúúúúúúú! :)
süti beállítások módosítása