Meggyes-mákos rétesbatyu vaníliasodóval
Tobzódom a szezon gyümölcseiben, bár őszintén szólva nyersen nem sokat eszem belőlük. Általában megelégszem azzal a menynyiséggel, míg a piacon "letesztelem", elég édes-e az eladásra kínált áru. Számomra az igazi örömök a konyhában kezdődnek: mi készüljön belőle? Ilyenkor újra és újra rácsodálkozom a rétestészták nagyszerűségére: a belecsomagolt gyümölcs szinte frissen, de forrón kerül ki a sütőből, körülötte a ropogós tésztakéreg. Az örömök csúcsa a tányéron teljesedik be, mikor rákerül az öntet és a porcukor. Hát szerintem ez a gyümölcsfogyasztás felsőfokon!
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography
A vaníliasodó receptje:
http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/11/15/kortes_dios_retes_csokival_melirozott_vaniliaontettel
Ez esetben természetesen pálinka és csoki nélkül készül.