A Két Cica Konyhája

Szilva-nosztalgia

2011.7.09. 18:18
Szilva-nosztalgia

Még bele sem jöttem a barackbefőzésbe, máris felbukkant a szilva a piaci árusoknál - egyike azon gyümölcsöknek, melyekből csak annyit eszem nyersen, hogy megtudjam: érett-e már, de főzni imádok belőle. Mindent! Most éppen grízes tésztának készülök neki friss, fahéjas szilvadzsemmel, és még forrón fogom ráönteni, de előtte megnéztem a blogom archívumát, van-e már fent szilvás recept.

Tavaly októberben indult ugyanis a KétCica, tehát volt rá esély. És valóban: az első hetekben még került fel néhány dolog a "szilvaszezon" végéről. Sőt! A karamellszirupos szilváslepény volt az első posztom, ami az Indexen címlapra került: a blog indulásának hatodik napján, október 16-án, szombaton, úgy délután három körül - azért emlékszem ilyen tisztán, mert annyira meglepődtem, hogy szóhoz sem tudtam jutni. Természetesen vágytam rá - hiszen minden kezdő blogger álma, hogy a blogketrecben lássa virtuális naplócskáját, de hogy ez néhány napos működés után bekövetkezzen, szinte a csodával határos.

Mivel ezekben a napokban még túlnyomórészt a barátaim olvasták a blogot, itt is felidézem ezeket a recepteket, hátha más is cipelt haza rajtam kívül néhány kiló szilvát...

 

Karamellszirupos, pálinkás szilváslepény

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/10/16/karamellszirupos_palinkas_szilvaslepeny

 

Vörösboros szilvakrémleves pirított dióval

 

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/10/18/lila_mamor_vorosboros_szilvakremleves_porkolt_dioval

 

Kakukkfüves pulykaragu szilvás polentával

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/10/20/kakukkfuves_pulykaragu_szilvas_polentaval

 

Részeges szilvadzsem

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/10/16/reszeges_szilvadzsem

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr793053268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sebesen suhanó nyílvessző: Ssssh 2011.07.10. 11:40:13

Guszta receptek, de mit tegyen, akinek családjában absztinensek is vannak és a pálinka szagát sem bírják? (Kéretik nem kinevetni...)

HATTYU 2011.07.10. 11:50:45

nem nevetünk :-)))
egyébként bármelyik recept elkészíthető alkolhol nélkül is - csak finom, érett szilva kell hozzá.

doubting thomas 2011.07.10. 12:37:22

Nekem a vörösboros aszalt szilva jön be meg a szilvásgombóc fahéjas cukorral. Előbbit még manapság is csinálok, ha szilvához jutok. Nagyanyám csinált még savanyú szilvát is de azt sohasem tudtam megenni.

A blog amúgy klassz, így tovább ;)
süti beállítások módosítása