Még bele sem jöttem a barackbefőzésbe, máris felbukkant a szilva a piaci árusoknál - egyike azon gyümölcsöknek, melyekből csak annyit eszem nyersen, hogy megtudjam: érett-e már, de főzni imádok belőle. Mindent! Most éppen grízes tésztának készülök neki friss, fahéjas szilvadzsemmel, és még forrón fogom ráönteni, de előtte megnéztem a blogom archívumát, van-e már fent szilvás recept.
Tavaly októberben indult ugyanis a KétCica, tehát volt rá esély. És valóban: az első hetekben még került fel néhány dolog a "szilvaszezon" végéről. Sőt! A karamellszirupos szilváslepény volt az első posztom, ami az Indexen címlapra került: a blog indulásának hatodik napján, október 16-án, szombaton, úgy délután három körül - azért emlékszem ilyen tisztán, mert annyira meglepődtem, hogy szóhoz sem tudtam jutni. Természetesen vágytam rá - hiszen minden kezdő blogger álma, hogy a blogketrecben lássa virtuális naplócskáját, de hogy ez néhány napos működés után bekövetkezzen, szinte a csodával határos.
Mivel ezekben a napokban még túlnyomórészt a barátaim olvasták a blogot, itt is felidézem ezeket a recepteket, hátha más is cipelt haza rajtam kívül néhány kiló szilvát...
Karamellszirupos, pálinkás szilváslepény
http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/10/16/karamellszirupos_palinkas_szilvaslepeny
Vörösboros szilvakrémleves pirított dióval
http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/10/18/lila_mamor_vorosboros_szilvakremleves_porkolt_dioval
Kakukkfüves pulykaragu szilvás polentával
http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/10/20/kakukkfuves_pulykaragu_szilvas_polentaval
Részeges szilvadzsem
http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/10/16/reszeges_szilvadzsem