A Két Cica Konyhája

Mediterrán mangalicafasírt

Mediterrán mangalicafasírt

 

A fasírt krumplipürével első hallásra menzás menünek tűnik, de most másról van szó. Az itt látható változat egy igazi, klasszikus "gasztrofusi" eredménye: addig nézegettem a kamrában egy üveg csilis olívapasztát, míg erős felindulásból belekevertem egy adag darált húsba. Lehet, hogy dicstelen vég ez egy olajfa gyümölcsének, de elkísérte egy kis szeletelt olívabogyó is, és a végeredménnyel mindenki elégedett volt...

 

 

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 20. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

Borító_kicsi.jpg 

 

 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr673137523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.08.10. 13:21:00

Ez nem fasírt, hanem stefánia vagdalt tojás nélkül.

Mária 2011.08.10. 13:56:34

A menzás kaja az a fasírt + krumplifőzelék kombó :)

Micir 2011.08.10. 14:32:15

Szerintem se fasirt... mangalica: vajon honnan tudni, hogy a hus tenyleg mangalica vagy a "kozonseges" rokon? Mert a hentes azt mondta? :) Divatmalac.

johanna-ne 2011.08.10. 14:50:37

A mangalica húsát onnét lehet felismerni, hogy a húsa zsírral erezett, na és drágább, mint a hússertés ára, mivel a tartási ideje hosszabb, nem táppal nevelt szabadba nevelik. Ez egy régi magyar fajta sertés, aminek a sok zsírellenes kampány miatt, és a hosszabb nevelési idő miatt felhagytak a tenyésztésével.Legújabban kitalálták, hogy a mangalicazsír nem tartalmaz koleszterint,mivel kevés van belőle, igy drága.Spanyolországba szállitják, mert ebből van a legfinomabb sonka.@Micir:

Micir 2011.08.10. 17:11:57

@johanna-ne: Koszi, a fajtat ismerem, bar szemelyesen meg nem lattam. Nagyapamnak -apukam gyerekkoraban- csak ez a fajta volt, mert regi parasztember csak a szalonnat becsulte. Az tartott ki egesz telen. :)

preston 2011.08.12. 10:21:37

@johanna-ne: az igazi spanyol sonka lényege, hogy a malacot makkon tartsák.

johanna-ne 2011.08.14. 19:58:05

@Bambano: Falun nőttem fel ismerem a mangalicát, és tudom, hogy tőbb a zsírja, ezért váltották fel a rövidebb tenyészidejü /tápos/ hússertésre. A növényolajiparnak is ez volt az érdeke. Mostanság állapították meg, hogy a mangalica húsa nem olyan káros, mivel kevesebb koleszterint tartalmaz, vagy nem is, már nem tudom. Különben szállíthatod, mondjuk nekem egy fél is elég mert egyedül vagyok. Kösz.

johanna-ne 2011.08.14. 20:06:15

@Micir: Télen a kóbászt ették a szalonna nyárra maradt, tehát helyesen az tartott ki egész nyáron, nyárra a kolbász nagyon kiszárad. Hűtőszekrény nélkül a húst sülve zsírba tették és ugy rakták el a nyári időszakra aratás idejére. Puszi neked

johanna-ne 2011.08.14. 20:09:20

@Bambano: Bocsika a címet elfelejtettem leírni hová kell a husit hozni, de majd azért úgy karácsony táján jelentkezz.

Micir 2011.08.14. 20:25:49

@johanna-ne: Jol van... de en inkabb apamnak hiszek. :)
süti beállítások módosítása