A Két Cica Konyhája

Citromos penne szárított paradicsommal

Citromos penne szárított paradicsommal

 

Mert a kánikulában is kell egy kis szénhidrát!

Ez a tészta azért alkalmas a "kánikulatészta" címre, mert melegen és hidegen is egyformán fogyasztható, mivel nem tartalmaz olyan alapanyagot, amely kihűlés után nem, vagy kevésbé élvezetes, sőt! Én a hideg, olívaolajon párolt hagymát citrommal, borssal és kesudióval önmagában is meg tudnám enni. 

 

Hozzávalók:

 

- 450 g penne tészta

- 2 közepes fej hagyma, szeletelve

- 3 evőkanál olívaolaj

- 10 dkg szárított paradicsom, aprítva

- 1 nagyobb citrom héja és leve

- 20 dkg durvára darált kesudió

- só, frissen őrölt fekete bors

- 1 evőkanál friss kakukkfű

 

A tésztát a szokásos módon kifőzzük, 'al dente' állagúra. Közben egy serpenyőben az olajon megpároljuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a szárított paradicsomot, a citrom lereszelt héját és a levét. A leszűrt tésztát hozzákeverjük az ízesített hagymához, majd tálaláskor megszórjuk kesudióval és kakukkfűvel. Fogyaszthatjuk terített asztal mellett, egy kellemesen lehűtött fehérborral, de adott esetben a strandon is, hidegen, dobozból... (mint én ma). Jó étvágyat hozzá!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr383172922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bobbafet 2011.08.24. 11:36:35

Klassz! Egyszerűnek és frissítőnek tűnik, kipróbálom...
süti beállítások módosítása