Hétfői tévészereplésemet követően többen jelezték ismerőseim közül, hogy a tárkonyos-gombás muffint, melyről ugyan kevés szó esett, szívesen megkóstolnák. Így meghajolva a közakarat előtt, íme a recept, ami a ma nyíló Sörfesztivál miatt még aktualitást is nyert, hiszen sörrel készül.
A további kéréseknek elébe menve pedig megígérem, hogy a fűszernövény tartósításról elhangzottakat is megírom hamarosan, mert az adásban elhangzottak alapján valóban nem lehet őket elkészíteni - sajnos a műsoridő rövid, de legalább megadatott a lehetőség, aminek nagyon örülök.
A muffinról még annyit: az enyémek egy kicsit laposak, ugyanis az eredeti recepttől eltérően és csak egy kávéskanálnyi sütőport tettem bele. Szerintem így is jól néz ki, és egy kicsit "krumplisabb" az íze, amit én szeretek.
A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral, majd a tört krumplit, a puha vajat és a tojást is hozzágyúrjuk, a végén adjuk hozzá a tejfölt és a sört.
Az gombát kevés olajon megpirítjuk, és hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt a tésztához keverjük. Az apróra vágott friss tárkonyt a végén tesszük bele.
Muffinformákba kanalazzuk (én használok papírkapszlit, de ez leginkább a sütőforma mosogatását könnyíti meg, nem szükséges, viszont ha elhagyjuk, ki kell vajazni a formát), és 160 fokon sütjük 30 percig.