A zöldfűszer-betakarítás közben eszembe jutott egy korábban evett citromfüves piskóta, amellyel valamelyik falusi háztartásban kínáltak, ahol vendégségben jártam. Sajnos a kamrám elég „nyár végi” állapotban van (a kétlakiság nem tesz jót a készleteknek), csak kukoricalisztet találtam otthon, ezért a tejes lepény és a kukoricafelfújt „keresztezésével” jött létre ez a sütemény, amit valószínűleg gyakran kell majd reprodukálnom, mert isteni lett. Mi friss barackkompóttal ettük, de bármilyen gyümölcsöntettel, lekvárral el tudom képzelni. Először sütöttem nyírfacukorral: érdekes módon érezhető volt a tészta állagán a különbség, mivel a legkisebb mértékben sem karamellizálódik.
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography
A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 177. OLDALÁN IS MEGTALÁLOD.
MEGRENDELHETŐ ITT.