A Két Cica Konyhája

Tejes kukoricafelfújt citromfűvel

Tejes kukoricafelfújt citromfűvel

 

 

A zöldfűszer-betakarítás közben eszembe jutott egy korábban evett citromfüves piskóta, amellyel valamelyik falusi háztartásban kínáltak, ahol vendégségben jártam. Sajnos a kamrám elég „nyár végi” állapotban van (a kétlakiság nem tesz jót a készleteknek), csak kukoricalisztet találtam otthon, ezért a tejes lepény és a kukoricafelfújt „keresztezésével” jött létre ez a sütemény, amit valószínűleg gyakran kell majd reprodukálnom, mert isteni lett. Mi friss barackkompóttal ettük, de bármilyen gyümölcsöntettel, lekvárral el tudom képzelni. Először sütöttem nyírfacukorral: érdekes módon érezhető volt a tészta állagán a különbség, mivel a legkisebb mértékben sem karamellizálódik.

 

 

 

 

 

HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography

 

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 177. OLDALÁN IS MEGTALÁLOD. 

 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

 

Borító_kicsi.jpg

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr523198498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

veka020 2011.09.04. 15:55:04

fincsi volt :D
másfajta például tejes sütit is tudtok???

HATTYU 2011.09.04. 16:50:30

csak nem máris megsütötted? :-)
egyébként tejes pitére gondolsz? tudunk...
süti beállítások módosítása