A töltött paprika mindig jó, de a legjobb az érett, édes őszi paradicsomból és kerti paprikából. Ha megkérdezik, mi a kedvenc ételem, ezt vágom rá gondolkodás nélkül – utána rögtön a spenót következik.
Az utóbbi időben sok házias jellegű receptet raktam fel a blogra, és meglepett milyen vitákat tud kiváltani például a tökfőzelék. Persze ahány ház, annyi szokás – igazából mindenki a mama főztjét szereti, tehát azt, amit megszokott. Ezeket az ételeket én is így készítem, különleges fűszerezés, „varázslások” nélkül.
Egyébként a töltött paprika az, ami nálunk még „házon belül” is többféleképpen kerül tálalásra. Megkülönböztetünk ugyanis „gyors” és „rendes” változatot is. A képen egy „rendes” látható, ami igazi paradicsomból, házi paradicsomléből, kerti paprikából készült.
A „gyors” alapanyagai sem különböznek feltétlenül, csak a paradicsomlébe sűrített paradicsom kerül, amibe a végén belefőzünk egy karikára vágott paprikát (az íze miatt), és apró húsgombócok vannak benne, mert az előbb megfő.