A Két Cica Konyhája

Panna cotta krém áfonyával

2011.10.21. 08:20
Panna cotta krém áfonyával

 

 

A panna cotta régebben nem tartozott a kedvenceim közé: bár nagyon aranyos a kis minipuding, szépen lehet tálalni, díszíteni, finom öntetekkel megbolondítani, az íze önmagában nem túl érdekes. De mikor a Vapiano kávézójában megkóstoltam, ahol jópofa csatos üvegecskében árulják, rájöttem, hogy ha kevesebb zselatinnal készül, krémesebb lesz az állaga, így jobban dominál benne a vanília. Egyébként az én ízlésemnek jobban megfelel egy nagyobb adag pohárkrém, jó sok gyümölcsmártással alul-felül. Így hát megint tanultam valamit, ezúttal egy multitól, de rögtön reprodukáltam otthon, és meg is osztom veletek az eredményt, mert szuper lett.

 

Hozzávalók (6 adag):

- 3 deci zsíros friss tej (minimum 3,5 %-os)
- 6 deci tejszín
- 2 evőkanál zselatin
- 100 g porcukor
- 1 kávéskanál vaníliapor
 
Az öntethez:
 
- 250 g friss áfonya
- 50 g porcukor
- 1 deci víz
- 3 cl vodka
 
 
A tejet és a tejszínt egy lábosban felmelegítjük. Forrás után levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a cukrot és a vaníliaport, majd a zselatint, és folyamatosan kevergetve félig kihűtjük.
Egy másik edényben az áfonyát a cukorral és a vízzel felforraljuk, majd beleöntjük a vodkát, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
A poharak aljába teszünk 3 evőkanálnyi áfonyaöntetet, majd ráöntünk 4 ujjnyi tejszínes masszát. Hűtőbe tesszük a poharakat, és megvárjuk, míg a krém megszilárdul. Tálalás előtt a tetejét is díszítjük egy kis öntettel.
 
 

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr673318297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.10.21. 11:34:20

én nem tudok ennyi időt fordítani 5 perc nassra.
RoteGrütze (vörös kása, egyfajta gyümölcsös valami, készen kaptható) quark-kal elkeverve (ez talán krémtúró nálunk) tejszin meg méz rá, mert a gyümölcs néha savanyú (sok benne a ribizli)

Nem keverem el, mert jó néha rábukkani egy mézre, vagy egy izetlen túró után egy kis cseresznyére.

Nálam ez nem is deszert, én ezen élek, többnyire ez a vacsora, de az öltet nem rossz, lehet kipróbálom pannacottával is.

Gaspar Gil y Pollas · http://www.kulturtapas.com 2011.10.22. 13:18:55

Itt az ideje kikapcsolni a gépet és ebédelni azt hiszem. :)

üdv
www.kulturtapas.com

PiszkosFreddy 2011.10.22. 14:05:45

Hol veszed a vaníliaport?

2011.10.23. 08:13:35

Imádok mindent, ami gyümölcsös...azt hiszem, egy vendégség alkalmával elkészítem ezt a desszertet, biztos nagy siker lesz:)
süti beállítások módosítása