Az angolszász országokban szinte elképzelhetetlen a karácsonyi vacsora pulyka nélkül – persze jelentősége eltörpül a karácsonyi puding mellett. A hagyományok és szokások keveredésének köszönhetően nálunk is sokan dacolnak a babonákkal, és szárnyast esznek karácsonykor. Karácsony másnapján én is meg szoktam kockáztatni, és van is néhány receptem erre az alkalomra.
A legújabb ötletét a karácsony előtti napokban hallottam, és ki is próbáltam (köszönet Novák Vikinek). Nagyon egyszerű, gyors és finom: érdemes a hozzávalókat betárazni a hűtőbe arra az esetre is, ha például a vendégségbe ékező gyerekek nem akarják megenni a halat vagy a töltött káposztát.
Mustban párolt, ropogós kacsacomb muskotályos szőlőmártással
Pálinkás szilvadzsemben sült kacsamellfilé
Vörösborban párolt, hagymával sült libacomb
Aszalt szilvával töltött csirkemell gyümölcsös bulgurral