A Két Cica Konyhája

Aszalt szilvával töltött csirkemell gyümölcsös bulgurral

Aszalt szilvával töltött csirkemell gyümölcsös bulgurral

 

Az aszalt szilvával töltött pulykamell nálunk (és nyilván sok más családnál) a karácsonyi menü része: az unokanővérem, Erika szokta feltálalni december 26-án. Az idén újított: csirkemellet használt, amit az utóbbi időben én is jobban preferálok a pulykánál - nem olyan rostos, könnyebb vele bánni és a közhiedelemmel ellentétben nem tud olyan reménytelenül kiszáradni, mint a pulyka. A múltkori bulgursalátámról (és a benne lévő aszalt szilváról) eszembe jutott, így most kipróbáltam – jól sikerült!

 

Hozzávalók (6 adag):

3 db csirkemellfilé

10 dkg puha aszalt szilva

6 szelet bacon

kevés só

 

A csirkemelleket félbevágjuk, enyhén besózzuk, és késsel "felszúrjuk" őket hosszában, hogy akkora rést kapjunk, melyen beférnek az aszaltszilva szemek. Megtöltjük őket, majd egyenként betekerjük baconnal. Lefedve, 220 fokos sütőben max. 25 perc alatt elkészül. Karikára vágva, gyümölcsös bulgursalátával tálaljuk.

A saláta receptje: http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/01/20/bulgursalata_dioval_es_gyumolcsokkel

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr292627239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spiritmonger 2011.02.08. 18:26:32

alapesetben, ha az aszaltszilva mellé a madárba juhtúrót is tesztek, és mindezt bő zsírban sütitek a baconos borítás helyett, akkor az maga lesz a csoda
süti beállítások módosítása