A Két Cica Konyhája

Boszorkánykonyha

Boszorkánykonyha

A fotó saját, de illusztráció!

 

Hétfőn befejeztem az evést, tegnap túladtam a maradékokon, ma pedig regenerálódom: ez alkalomból a két cica konyhája boszorkánykonyhává változott, melynek meglepő módon a cicák is örülnek. Általában nem érdekli őket a főzés és az "emberkoszt", de a gyógyteákért, fűszernövényekért odavannak. Ezeket tényleg nem lehet a konyhapulton felejteni, mert azonnal odaszemtelenkednek: beleisznak, a friss növényeket pedig megrágcsálják - a rozmaring a kedvencük...

 

Az én személyre szabott "túlevés" elleni teakeverékem a következő növényekből áll:

 

- borsmenta

- citromfű

- gyömbér

- fahéj

- kamilla

 

A végeredmény egy kellemes, illatos főzet, amit a nap folyamán kortyolgatni fogok. Borsmenta és citromfű van a mélyhűtőben, ehhez szárított kamillát használok, egy fahéjrudat és friss gyömbért. A fahéjat 10 percig forralom egy liter vízben. Kb. 3 centi gyömbért a héjával együtt lereszelek (a hatóanyagok koncentrációja a héj alatt a legmagasabb, tehát nem érdemes meghámozni), ezt egy teáskannába teszem egy teáskanál szárított kamillával, és egy-egy evőkanál fagyasztott borsmenta- és citromfű levéllel együtt (ha ez utóbbiakból szárítottat használunk, az adagot csökkentsük egy-egy teáskanálra), és leforrázom a fahéjas vízzel. Lefedve 10 percig állni hagyom, majd kortyolgatva fogyasztom el. A mai menü másik fele két liter tiszta víz lesz!

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr223501332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.12.28. 20:03:28

Köszönöm, ez a tea életmentő volt:) A finom ételek és a "semmittevés" kicsit megviselt, de a mai teakúra sokat segített:)
süti beállítások módosítása