Rövid pihenő után holnap újra enni kell: jön a szilveszter! Készüljünk fel hát méltóképpen: vegyük meg a legpofásabb csülköt vagy a leghúsosabb oldalast a hentesnél. Akik nem bírják jól a zsírosat, választhatnak karajt vagy zsenge malachúst is - a lényeg, hogy ne legyen szárnya és ne kaparjon hátrafelé! Az újévben a babonákra jobban rábízhatjuk magunkat, mint a kormány gazdaságpolitikájára, ezért egészítsük ki a menüt apró szemű hüvelyesekkel: a legjobb a lencse, de számításba jöhet a borsó, a sárgaborsó és a bab is.
Most összegyűjtöttem néhány ideillő receptet, remélem,még lesz időtök bevásárolni hozzá!
Sült sertéscsülök párolt káposztával


Sertéskaraj mentás zöldborsópürével


Fokhagymás sült oldalas sárgaborsópürével

Parajos lencsesaláta füstölt csülökkel

Vörösboros székelykáposzta mangalicából
.jpg)