A Két Cica Konyhája

Ánizsos grízpuding rózsaöntettel

Ánizsos grízpuding rózsaöntettel

 
 
Ez a kissé túlbonyolított tejbegríz a krumplis tésztához hasonlóan a hétvégi retró hullám végterméke. A gondolat csíráját Momina kommentje ültette el az agyamban, melyet a múlt heti túróval töltött zsemléhez írt: neki az ánizsos, citromhéjas, tojáshabos tejbegríz volt a kedvenc "beteggyerek" menüje.
 
A rózsalekvár sajnos nem saját termék: egy nyaralásról hoztam haza Provinsból, mely egy romantikus középkori városka Párizs közelében, ahol minden a rózsákról szól. Állítólag Provins korabeli ura, Robert De Brie kereszteslovag hozta Törökországból hazatérve az első rózsatövet, melyet a kastély parkjában ültetett el – most erre épül a város turizmusa.  Én többek között ezzel a lekvárral és rózsavízzel tértem haza.
 
 
 
 

 

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 207. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

 

Borító_kicsi.jpg

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr983978176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sárga Király 2012.01.31. 09:36:34

Ánizsos grízpuding provinsi rózsalekvárral... Tegyetek rá még cibetmacska rágta spanyol mentát, flamingótojás sárgáját és természetesen, nádcukorral kevert jordán gránitport is. Szépelgő sznobság, határok nélkül.

2012.01.31. 09:38:32

Tudnál javasolni valami jó helyet, ahol minőségi rózsalekvárt és rózsavizet vehetnék?
Addig azt hiszem hétvégén azért elkészítem a grízpudingot (ánizs helyett reszelt narancshéjjal és narancslekvárral...amíg a rózsalekvárt még hiányolnunk kell:))

Void Bunkoid 2012.01.31. 09:42:03

Ánuszos grúzpuding!

Nyammm :)
süti beállítások módosítása