A Két Cica Konyhája

Töltött dagadó kelkáposztás krumplipürével

Töltött dagadó kelkáposztás krumplipürével

 

 
Nem szándékosan csempészek politikai felhangokat a receptekbe, de úgy látszik, a sütőmet is átjárta hétvégén a korszellem: ezt a sertésdagadót akárhol vágtuk el, mindenhol a nagy Magyarország térkép formáját adta ki. Mikor a fotózás alkalmával kitettem Milán elé az asztalra, ennyit mondott: „ezzel a Kurucinfón egy napig címlapon lehetnél”.
 
Pedig az almás töltelékkel és az ír kelkáposztás krumplipürével nem minősül tőről metszett kuruc kosztnak – egyébként most, hogy belegondolok, pont március 17-én készült, Szent Patrik napján, az írek nemzeti ünnepén. Így illeszkedik az összeurópai kultúrába is, ami legalább az én tányéromon szimbiózisba került a kurucokkal…
 
 
 
 
 

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 20. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

 

Borító_kicsi.jpg

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr314327630

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.03.22. 13:42:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Intizar 2012.03.20. 14:54:27

Gyönyörű! Magyarország államformája egyébként is rántotthús.

samba pa ti 2012.03.20. 15:44:54

@Intizar:

...vagy a buggyant /ott/ tojás.
süti beállítások módosítása