A Két Cica Konyhája

Gyömbéres sörfagylalt

Gyömbéres sörfagylalt

 

Az elmúlt hétvégére készített fagylaltok közül ez a gyömbéres sörfagyi volt a legmegosztóbb: még a sörimádók is némi szkepticizmussal kóstoltak bele. Viszont ezt követően azok is lelkesen kanalazták, akik nem is szeretik a sört! A titok abban áll, hogy első lépésben a sörből cukorral szirupot főzünk: így az alkoholtartalma elpárolog, a cukor miatt pedig elveszíti kesernyés mellékízét - a fagyiba tehát az kerül bele, ami a legjobb benne: az enyhén élesztős,édeskés alapíz, amit a friss gyömbér felélénkít.

 

Azt hiszem, a nyár folyamán a meccsek és az olimpiai sportközvetítések során még sokszor el fogom készíteni! Az ötlet a Dining Guide szerkesztőinek is megtetszett, ezért ma közölték a receptet, kattintsatok oda érte!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr124468564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása